Bandy

Stjärnans målvaktshyllning efter viktiga segern: ”En jätteinsats”

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Sirius nollade målstarka Vetlanda på bortaplan.

Då hyllas målvakten Anton Andersson av Siriusstjärnan Ted Haraldsson.

– Anton gör en jätteinsats, säger han.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Sirius rivstartade bortamatchen mot Vetlanda när de tog ledningen omgående skickade in en hörna genom Jimi Heinonen. Sedan tog Vetlanda över matchen, men lyckades inte riktigt hitta igenom ett tätt Siriusförsvar.

Och när de väl gjorde det stod Anton Andersson, 22, i vägen i Siriusmålet. Något som banade vägen för vad som slutade i en 6–0-seger till Uppsalagänget.

– Det är defensiven som ger oss två poäng i dag. Om man ska vara ärlig så är de betydligt hetare och bättre än oss i första halvlek och ska väl ha en ledning med kanske ett par bollar, säger Sirius Ted Haraldsson som passar på att hylla målvakten i Sportbladet Play.

– Men Anton gör en jätteinsats i mål och vi offrar oss, ja, det ger poäng.

Segern ger Sirius blytunga poäng i kampen kring slutspelsstrecken och klev om Vetlanda i tabellen med en poäng till en sjundeplats.

– En bra dag så tror vi att vi kan vara med och störa de flesta så vi börjar med att försöka ta oss till slutspel, säger Haraldsson.

”Finns inget annat”

En situation som blev talande för Vetlandas ineffektivitet inträffade på en hörna efter 82 minuter. Först räddas hörnvarianten av ett klubbskaft på mållinjen och på något sätt lyckas Sirius få undan returen.

– Gör de inte mål där då får de aldrig in bollen. Det är öppet mål, säger expertkommentatorn Daniel Gustafsson i Sportbladet Play.

– Nej, vi är inte riktigt där i dag. Jag tycker ändå att vi har lite lägen, men nej, det är dålig skärpa, säger Vetlandas Pontus Vilén i Sportbladet Play.

Förlusten till trots så ska Vetlanda ta sig till slutspel, menar Vilén.

– Ja, gud ja. Det finns inget annat, säger han.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Jonas Claessons tips: Så slutar elitserien i bandy 2021/2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

Vetlanda BK

Sirius Bandy