Stjärnans egna ord om övergångsbomben: ”Måste ta ansvar för min hälsa”

Det lät alldeles för chockerande för att vara sant.

Men Robin Öhrlund lämnar Edsbyn för allsvenska Gripen Trollhättan.

Nu berättar stjärnan själv om uppbrottet.

– Jag tänkte först inte spela alls, säger han till Sportbladet.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Han värvades inför säsongen för att ersätta årets spelare i fjol, Tuomas Määttä, som lämnade de regerande mästarna Edsbyn för ett äventyr i Ryssland.

Kontraktet med Edsbyn skrevs på två år, med option för ytterligare ett år.

Men nu rivs alltså avtalet, efter att 23-åringen själv önskat att bryta kontraktet.

– Det är grundat på bandyn. Det har inte med det sociala att göra, inte att jag inte trivts i bygden eller så, säger Robin Öhrlund.

– Det är generellt hur min situation har sett ut. Det är det jag kan säga. Det är det som har gjort att det har blivit för mycket för mig.

Enlig uppgifter till Bandypuls har han blivit illa behandlad av vissa spelare i Edsbyn.

”Som jag sa till Bandypuls är det inget jag kommenterar”, säger han till Sportbladet i ett sms.

”Ett misslyckande för alla”

Hur länge har du känt så här?

– Jag har känt det här ett tag och tog upp det för en tid sedan. Beslutet tog jag här i veckan. Jag måste ta ansvar för min hälsa och kände att nu får det räcka. De (Edsbyn) har släppt mig nu och det känns bra.

– Det blev ett misslyckande för alla. Man hade sett något helt annat framför sig, klart man har synpunkter, men så är det från båda håll så jag tänker inte säga något mer om det. Jag ska till Gripen och avsluta säsongen och det känns bra.

Men han är ändå belåten med vad han har presterat i Edsbyn.

– Jag har inte koll på min statistik riktigt, men jag ser till prestation och tycker att jag har gjort det bra. Så jag är nöjd med min tid där och tycker att jag har gjort rätt för mig.

Ansluter till allsvenska topplaget

Nu är han klar för att representera Gripen Trollhättan under resten av säsongen. Gripen ligger tvåa i allsvenskan och har med sju matcher kvar på säsongen den första av två kvalplatser till elitserien.

– Jag tänkte först att jag inte skulle spela alls utan bara åka hem till Örebro och landa lite.

– Men så kände att jag vill lira ändå. Som det är nu kände jag att jag inte hade energin för att spela elitserien. Jag känner ju Jocke (Hedqvist, tränare i Gripen) och det gick ganska fort. Vi pratade om det här och det växte fram under samtalet.

Moderklubben nära elitserien

Framtiden då? Moderklubben Örebro toppar just nu allsvenskan överlägset och ser ut att knipa direktplatsen till elitserien.

– Det är nog många som höjer på ögonbrynen för att det inte blir Örebro. Jag har valt att inte kontakta dem för att de är i princip klara och de är inte i behov av mig. De kommer lösa det där ändå.

Och det verkar inte helt omöjligt att det blir en återkomst i moderklubben.

– Jag har inte pratat med någon. Jag tycker det är fantastiskt kul och klart det blir en möjlighet för mig. Jag är härifrån och har kontakter i och runt laget. Jag ska sätta mig efter säsongen och se vad det kommer att bli.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.