Avslöjar: Bajens nya stjärnvärvning

Lockar över storskytten från ligarivalen

Foto: BILDBYRÅN
Richard Lönn.

avJohan Flinck

SPORTBLADET

Hammarbys fortsätter sin storsatsning i Handbollsligan.

Sportbladet kan avslöja att man värvar Redbergslids storskytt Richard Lönn.

– Med honom kan vi få de lätta målen, säger ordförande Robert Petrovic.

Hammarby Handboll hade en tung säsong men lyckades kvala sig kvar i högsta serien.

I samma veva klarade man också elitlicensen och Sportbladet kunde avslöja den tunga värvningen av Patrik Fahlgren, VM-spelare så sent som 2015, från Bundesliga.

Den prestigevärvningen var startskottet på en treårsplan som Bajen har sjösatt.

Gett sig in i politiken

Nu kan Sportbladet avslöja nästa tunga värvning i satsningen: Redbergslids Richard Lönn.

Det har sedan i vintras stått klart att Lönn, som den senaste tiden gett sig in i lokalpolitiken på Liberalernas sida, skulle lämna RIK efter säsongen.

Det spekulerades i en återkomst till moderklubben och Kungsbackalaget Aranäs men nu blir det alltså i stället Hammarby och Stockholm för 27-åringen som gjort 19 mål på 13 landskamper.

”Saknat det skyttet”

Lönn har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bajen, som sytt ihop ett helhetspaket med utbildning, jobb till sambon och bostad.

– Han tillför rutin, erfarenhet och skytte. Han har visat en stor vilja att komma till Hammarby för att vara med på den resa vi nu skapar, säger Robert Petrovic, ordförande i Hammarby Handboll AB, till Sportbladet.

Lönn kom till RIK som junior och är faktiskt mesta mästarnas åttonde bästa målskytt genom alla tider, trots en utflykt till Tyskland och Danmark 2013-15. Han stänkte in 100 mål den här säsongen och passerade därmed giganter som Magnus Wislander och Martin Frändesjö på den listan. Det stannade vid 918 RIK-mål i Handbollsligan för Lönn.

– Med honom kan vi få de lätta målen. Vi har saknat det skyttet de senaste åren, säger Petrovic.

ARTIKELN HANDLAR OM