Tredje raka guldet för Kristianstad

Nebojsa Simic, 24, och Jerry Tollbring, 21 hade ett sista uppdrag innan de lämnade Kristianstad.

Med bländande spel ordnade duon det tredje raka SM-guld.

– Det är sjukt kul att vinna sin sista match för den här klubben, säger Tollbring till TV4.

Det tog nio minuter för Alingsås att spräcka nollan på Nebojsa Simic i Malmö Arena. Då hade Kristianstad redan satt fyra bollar och kopplat greppet om SM-finalen i handboll.

Försprånget blev aldrig mindre än så i den intensiva men tämligen ensidiga finalen. Skåningarna hade 18–11 i paus och 26–20 med tio minuter kvar.

”Startade som vilddjur”

Jerry Tollbring gjorde tio mål och Simic spikade igen bakåt när guldsiffrorna skrevs till 31–25.

Kristianstad är därmed svenska mästare för tredje året i rad och Alingsås tränare Mikael Franzén konstaterar frankt att motståndet var bättre.

– De startade som vilddjur. Vi kunde inte stå emot, säger Franzén till TV4.

”Som vingar på ryggen”

Ola Lindgrens lag har haft enorm omsättning de senaste åren: 67 spelare har använts på sex säsonger. Och inte heller dagens guldhjältar blir kvar i klubben då Simic är klar för tyska MT Melsungen och Tollbring går till Rhein-Neckar Löwen.

– Det är underbart att upprepa känslan från i fjol och lämna klubben som jag älskar så mycket med ännu en titel. Det är bästa sättet att lämna på, säger Simic till TV4 och beskriver fansens stöd på poetisk engelska:

– Det är som vingar på ryggen. Jag vill flyga upp till himlen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.