Berättar om problemen: ”Ligger i fosterställning”

Halfvarsson besökte SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt”

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Han har lidit av stora magproblem de senaste säsongerna.

I SVT:s Carina Bergfeldt berättar Calle Halfvarsson om upplevelserna när det är som jävligast.

– Då ligger jag i fosterställning på hotellrummet, säger han.

Under de senaste åren har Calle Halfvarssons skidkarriär präglats av sjukdomar och en krånglande mage.

33-åringen har genomgått flera magundersökningar de senaste åren, men inte riktigt fått några klara besked på vad problemen är.

”Fosterställning”

När han under fredagskvällen var gäst i SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt” öppnade skidåkaren upp om utmaningarna magen fört med sig.

– Jag har haft mycket krångel med magen. Jag har väl någon slags IBS som det heter, så det är mycket strul. Det är ganska jobbigt ibland. När det går som bäst vet jag att då kommer jag bli sängliggandes efter tävlingen. Då ligger jag i fosterställning på hotellrummet och får typ fira så medans alla andra är ute och tycker det är jättekul, säger han i programmet.

Är det för att du får ont?

– Jag får så ont i magen så jag bara ligger och krampar i sängen men någonstans där inne är det rätt kul att det har gått bra ändå.

Spelades in i onsdags

Programmet i SVT spelades in i onsdags innan Halfvarsson sedan satte sig på flyget för att ta sig till Lillehammer, där han nu befinner sig för helgens världscuptävlingar.

Besöket i SVT-huset och pratstunden med Bergfeldt var han mycket nöjd över.

– Det var kul, det var jättetrevligt. Hon var jättetrevlig och ställde bra frågor. Jag var inte alls nervös. Hon fick en verkligen att trivas där i soffan. Jag har aldrig varit med i en talkshow tidigare, det var spännande att se, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.