Calle Halfvarsson föll och bröt loppet

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson var med i täten med två varv kvar.

Då föll Halfvarsson, åkte ut i skogen och bröt loppet.

– Det är många som åker otroligt märkligt i det här loppet och många som borde diskas, säger han.

Calle Halfvarsson var med i tät tidigt på 20 kilometer klassiskt i Lillehammer. Men svensken fick problem med en skida och tappade. Han kunde dock jobba sig tillbaka upp i tät och med två varv kvar var svensken med.

Då föll han i en utförsbacke, åkte av banan ut i skogen och fastnade i ett träd.

PLUS: Här är svenska kärleksparen på skidor

– Det gick så fort, jag vet inte om någon var på mig bak på skidorna eller om det var självförvållat. Just där och då tänker man att man ska snabbt upp igen, men jag fastnade och kom inte upp. Jag tänkte att jag skulle åka vidare, men jag hade lite ont i ena skinkan och så var jag så långt efter så det var kört, säger Halfvarsson som tyckte att det var en tuff tävling.

– Det var ingen rolig tävling. Alla åker på varandra. Det är många som åker otroligt märkligt i det här loppet och många som borde diskas.

Svenskarna bra med

I Halfvarssons frånvaro gjorde de övriga svenskarna ett starkt lopp. Med en kilometer kvar var det William Poromaa och Eric Rosjö som låg i tät. Men norrmännen blev för starka. Pål Golberg spurtade hem segern på upploppet före Sjur Röthe, och Martin Löwström Nyenget. Poromaa slutade femma och Rösjö åtta.

– Jag är väldigt nöjd. Kul att de höll så långt som det gjorde. Det var ett väldigt stökigt lopp, säger Rosjö. 

Jens Burman slutade på en 13:e plats och Leo Johansson på 16:e, bara sex sekunder efter.

– Det var en stor klunga enda in på mål. I dag handlade det om att vinna eller vara på pallen, men känslan var ändå bra i kroppen, men det blir stökigt när det är en lätt bana. Det är ett krig där ute, säger Burman.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.