Usain Bolt har förlorat 130 miljoner i bedrägerihärva

Friidrottsstjärnan Usain Bolt har blivit utsatt för bedrägeri.

Helt plötsligt ska nära 130 miljoner kronor försvunnit från hans konto.

Nu har Jamaicas regering vänt sig till FBI för att få hjälp.

En stor bedrägerihärva har uppdagats i Jamaica. Misstankarna riktar sig mot ett privat investmentbolag och myndigheterna vet ännu inte hur stor summa som har stulits. Bland de utsatta finns en av världens främsta friidrottare, Usain Bolt.

Har 120 000 kronor kvar

Usain Bolt är världsrekord innehavare i både 100 och 200 meter och genom sina åtta OS-guld och elva VM-guld har han blivit en av tidernas bästa friidrottare. Men nu ska nära 130 miljoner kronor spårlöst försvunnit från världsmästarens konto.

PLUS: Så mycket tjänar de svenska VM-stjärnorna

Enligt The Guardian ska Bolt endast ha drygt 120 000 kronor kvar och Bolts advokater säger att investmentbolaget har fram till fredag ​​på sig att lämna tillbaka pengarna innan de går till domstol.

Tar hjälp av FBI

Det misstänks att den brottsliga verksamheten har pågått i 13 år och nu har Jamaicas regering vänt sig till FBI för att få hjälp med utredningen. Förutom Usain Bolt finns även äldre privatpersoner och jamaicanska myndigheter bland offren.

– Den ilska och oro som vi alla känner har förstärkts av den långa tid– 13 år – som bedrägeriet misstänks ha pågått, och det faktum att de [misstänkta] verkade ha medvetet och hjärtlöst riktat in sig på äldre personer, såväl som vår mycket älskade och respekterade nationalikon... Usain Bolt,” säger Jamaicas finansminister Nigel Clarke till The Guardian.

Handla vinterns hetaste prylar i Sportbladet Shop!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN