Edvin Anger fyra efter målfotodrama

LES ROUSSES/STOCKHOLM. Edvin Anger var ett målfoto från sin första pallplats.

Han hade exakt samma tid som Paal Golberg men dömdes vara efter och blev fyra.

– Jag kanske få ha lite större pjäxor på VM, säger Anger.

Edvin Anger får fortsätta vänta på sin första pallplats i världscupen. I dagens final så gick han i mål exakt samtidigt som Paal Golberg och målfoto fick avgöra vem som var trea.

Efter en stunds granskning så dömdes norrmannen vara före och Anger fick nöja sig med fjärdeplatsen när Richard Jouve vann loppet före norske giganten Johannes Hösflot Kläbo.

Tränaren Lars Ljung pratade efter loppet med juryn.

– Jag tycker att det hade varit fair med en delad tredje plats, säger han till Sportbladet innan en dialog mellan honom och Anger utspelar sig framför Sportbladets kamera.

Anger: – Det är tråkigt, det är så nära det bara kan bli.

Ljung: – Var inte så jävla sur nu för fan.

Anger: – Jo jag måste det.

Ljung: – Nej det måste du inte alls, du måste se prestationen.

Anger: – Två fjärdeplatser...

Ljung: – Ja men vad är en fjärdeplats i världscupen mot en tredjeplats på VM. Du måste sträcka på dig nu, säger Ljung med ett leende innan Anger utvecklar sina känslor.

– Jag kanske få ha lite större pjäxor på VM. Jag har bara 45 nu så får gå upp till 47 då. Jag får träna lite på fällningarna men får ta det senare. Det är klart jag kan känna mig nöjd, jag har aldrig gjort en sådan bra klassisk sprint. Det är så nära och väldigt lite som saknas och det känns bra inför VM, det går spikrakt åt rätt håll, säger Anger.

Golberg om att ta tredjeplatsen:

– Edvin är en otroligt stark sprinter och han kommer att slå mig.

I VM?

– Ja kanske. I dag satsade jag allt på ett kort vilket var spurten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN