”Jonas Olsson behöver nog åksjuketabletter”

avMichael Wagner

Storformen håller i sig för Tottenham.

Spurs tog sin sjätte raka seger i Premier League genom att utklassa West Bromwich hemma med 4–0 – efter ett hattrick av Harry Kane.

– Jonas Olsson behöver nog åksjuketabletter efter den här matchen, säger Bosse Petersson i Viasat.

Foto: Reuters/TT

Hemma på White Hart Lane visade Tottenham åter att de på allvar kan komma att utmana Chelsea i toppen av Premier League.

Spurs 2–0-besegrade Londonrivalen för tio dagar sedan och har till skillnad från Chelsea en skyttekung i harmoni.

Diego Costa har en rejäl kontrovers med tränaren Antonio Conte – Harry Kane svarade i stället för tre mål i 4–0-segern mot WBA.

– Jag blir trött bara av att titta på hur mycket Kane springer, säger Pontus Kåmark i Viasat. Han springer mer på en halvlek än jag gjorde under en hel match.

Eriksenmagi till Kane

Kane inledde målskyttet i 12:e minuten när Christian Eriksen hittade anfallaren med en fin passning och WBA-mittbacken Jonas Olsson inte hann fram för att täcka skottet.

Ett självmål av Olssons mittbackskollega Gareth McAuley gav 2–0 men det var siffror i underkant när WBA-målvakten Ben Foster räddade gästerna från ett större underläge.

McAuley fortsatte att vara olycklig när han tappade bollen i 77:e minuten. Kyle Walker tog vara på chansen och hittade Harry Kane framför målet till 3–0.

Tottenham fortsatte att leka fotboll.

Delle Ali chippade fram bollen till Kane som fastställde 4–0, sitt hattrick och säsongens 13:e ligamål för egen del, på halvvolley.

”Fantastisk vecka”

Sjätte raka PL-segern var tangerat klubbrekord för Tottenham som nästa helg ställs mot Manchester City borta.

Kane, som blev pappa till en dotter i början av veckan, firade rejält.

– Det har varit fantastisk vecka och det här var den bästa avslutningen på den som jag kunde få, säger Kane i Viasat. Vi kunde gjort ännu fler mål om inte Ben Foster stått i vägen i målet. Vi var spelade väldigt bra.

Bosse Petersson:

– Han är väl beviset på att spelare som mår bra spelar bra. Dessutom måste Kane vara i himmelriket med sådana spelare som Alli, Eriksen och Moussa Dembele runt sig.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM