Nya väderkaoset: ”Är inte roligt för någon”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: SVT Sport

Senast var det snökaos, dimma och storm.

I Adelboden drabbades slalomåkarna av ett nytt väderkaos.

– Det är inte roligt för någon, säger SVT:s expert Penilla Wiberg.

Det var ojämna förhållanden under torsdagens slalomtävling i Zagreb. I det första åket pendlade det mellan snö, dimma och nästan perfekta förhållanden.

I det andra åket var det storm. Sveriges herrchef Heinz Petter Platter tyckte inte att tävlingen borde ha körts.

– Det är helt otroligt att man kör. Det är inte sportsligt, sa han.

– Vilken jävla tävling. Det är bland det sjukaste jag har tävlat i, sa André Myhrer.

I Adelboden väntade ett nytt väderkaos för slalomåkarna. Myhrer, med startnummer ett, hade dock bra förhållanden och låg femma efter det första åket.

”Blir säkert diskussion”

Men efter att Henrik Kristoffersen gjort ett superåk som tredje man drog dimman in. När Marchel Hirscher med startnummer sex körde gick det inte att se något i backen.

Stjärnan slog irriterat ut med armarna efter målgång och var märkbart störd av vädret. Även Mattias Hargin och Jens Byggmark fick problem i dimman och körde ur.

– Det blir säkert diskussion efteråt. Om man hade misstanke om att dimman skulle komma in efter 3-4 åkare kanske man skulle ha väntat, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Även om dimman drog in även i slutet av det andra åket var det inte riktigt lika illa som i första och Kristoffersen kunde försvara sin ledning och vinna hela 1.83 före Manfred Mölgg. Myhrer tappade en placering och slutade sexa.

Publicerad:

LÄS VIDARE