Juan Manuel Correa berättar om olyckan på Spa

Lämnar ett videomeddelande från sjukhuset

Jag är tillbaka.

Med de orden hälsar Juan Manuel Correa sina följare sex veckor efter den fruktansvärda kraschen i Belgien.

Men racerföraren vet fortfarande inte om han blir helt återställd efter kollisionen som kostade kollegan Anthoine Hubert livet.

Den våldsamma olyckan inträffade under Formel 2-loppet på Spa-Francorchamps i slutet av augusti. Fransmannen Hubert avled av sina skador medan amerikanen Correa skadades svårt. Han fördes till ett sjukhus i Belgien där han försattes i koma och opererades. Därefter förflyttades han till Storbritannien, där han väcktes ur koman för att läkarna skulle kunna rädda hans svårt skadade ben och fot.

Det lyckades.

Men han vet fortfarande inte om hans högra fot kan fungera normalt igen.

– Jag är bara glad över att jag lever, jag har fortfarande en lång väg av rehabilitering kvar och det är fortfarande osäkert om jag blir helt återställd. Jag är väldigt tacksam över att jag lever, jag är väldigt tacksam för det stöd jag har fått av min familj, jag hade aldrig klarat det utan dem, säger han i videon som han filmat från sjuksängen.

Juan Manuel Correa berättar om olyckan på Spa

För första gången pratar han också om den fruktansvärda olyckan som kostade hans kollega livet.

– Jag har aldrig sagt det officiellt, men jag vänder mig till Huberts familj och beklagar sorgen djupt. Att en sådan olycka kan inträffa var en chock för oss alla. Du tror inte att något sådant kan hända och inte att du ska råka ut för det - fram till dess att det faktiskt händer, säger Juan Manuel Correa.

– Detta förändrade mitt liv. Jag ser saker med helt andra ögon och funderar över livet. Det var en erfarenhet som förändrade mitt liv.

Operationen i söndags var långt i från den sista för Juan Manuel Correa, han har en krävande rehabilitering framför sig och hoppas på att kunna göra den hemma i USA.

– Det är ju som det är. Jag har accepterat det som har hänt och nu kan jag se positivt på framtiden och göra allt för att jag ska kunna tillfriskna så snabbt som möjligt, säger han.

– På måndag ska jag opereras igen här i London. Därefter borde jag vara i så pass god kondition att jag kan flyga till Miami och träffa mina syskon.

Lång rehabilitering

Enligt läkarna kommer det att ta närmare ett år innan han är återställd, om han nu blir helt återställd. Det finns inga garantier.

– Först om tio månader, kanske ett år kan jag berätta hur bra min högra fot kan bli. Nu har jag en metallbit i den och jag får absolut inte röra foten, förklarar Correa som berättar att metallbiten kommer att vara kvar i minst åtta månader.

– VI får se hur detta slutar. Jag är i alla fall positiv, jag har inget annat val. Jag hade kunnat tycka synd om mig själv och bli deprimerad eller väljer jag det andra alternativet, är positiv och gör mitt allra bästa för att bli frisk igen.

20-åringen förklarar också att han ska hålla sina fans uppdaterade på sina sociala kanaler framöver.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN