Laurén sågar Joshua inför comebacken

avOscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Mikaela Laurén, 43, gör comeback på onsdag.

Inför återkomsten sågar hon superstjärnan Anthony Joshua.

– Jag hatar boxare som kontrar och springer. Jag vill ha en underhållande fajt nu, säger hon inför galan som sänds på Sportbladet.

Efter mötet med Marie Eve Dicaire i april var framtiden oklar för Mikaela Laurén.

Så sent som i somras visste svenskan inte om hon skulle gå en match igen. Men på onsdag kväll ska 43-åringen tillbaka in i ringen.

– Jag är överlycklig just nu. Det ska bli så jävla kul att gå in i ringen igen. Jag älskar det här. Jag har verkligen saknat det, säger Laurén inför vad som blir hennes 38:e proffsmatch.

”Jag gillar krigare”

Fajten sänds exklusivt på Sportbladet för dig med Plus.

Laurén ställs mot mexikanskan Paty Ramirez.

– Hon har gått nästan 20 matcher. En tuff jävel. Alla mexikanska boxare är krigare och jag gillar krigare. Jag gillar inte boxare som slår och springer iväg.

Lite som i helgens superfajt mellan Andy Ruiz och Anthony Joshua...

– Precis. Det är så sjukt tråkig boxning. Jag hatar boxare som kontrar och springer (vilket Joshua kritiserats för). Det är inte boxning för mig, jag gillar verkligen inte den stilen. Jag vill ha en underhållande fajt nu.

”Starkare, mer muskulös, explosivare...”

Hon tvivlar inte på sin form.

– Det låter kanske konstigt, men jag känner mig bättre än någonsin. Jag har fått en nytändning och har hittat en fantastisk fystränare. När jag slutade började jag köra mycket styrketräning, så jag är starkare än någonsin nu. Starkare, mer muskulös, explosivare och snabbare.

Men det har funnits frågetecken kring din kondition?

– Jag har försökt jobba upp den. Den är mycket bättre nu, kanske inte den bästa, den är inte ultimat, men jag vet hur jag ska fördela mina krafter.

Kan få stor titelfajt

Om den svenska boxningsprofilen slår Ramirez finns förhoppningar om en stor titelfajt på andra sidan Atlanten.

– Först måste jag ta den här matchen och om jag vinner kan vi förhandla vidare. Det handlar om en större titelfajt, men mer än så vill jag inte säga nu. Först måste jag vinna på onsdag.

1 av 2 | Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM