Armbågad blodig: ”Som ett rakblad”

Ny svenskseger i Globen

Det är inte för intet som Lina Länsberg kallas ”Elbow Queen”.

Inför hemmapubliken i Globen armbågade hon sin motståndare blodig.

– Jag tycker om när det droppar blod på mattan, säger hon.

Länsbergs sjätte match i UFC slutade i succé.

I slutet av den första ronden satte hon i högsta växel och armbågade sin motståndare Tonya Evinger mot ögonbrynet så pass kraftigt att amerikanskan började blöda ymnigt.

– Den satt där den skulle. Det är en perfekt träff, som ett litet rakblad, säger Viasats expert Magnus ”Jycken” Cedenblad.

”Sjukt skön känsla”

Länsberg själv fyller i:

– Å ena sidan kan man inte låta bli att tänka att det är lite äckligt, men samtidigt tycker jag det är snyggt - jag tycker om när det droppar blod på mattan. Det är en sjukt skön känsla när man träffar med armbågar på ett skärande sätt. Alla som armbågat någon vet att det är skillnad på att träffa någon hårt och att träffa någon skärande. Just de där skärande armbågarna … de är fina, säger hon.

Rörd till tårar

Efter armbågen fortsatte den svenska 37-åringen att mata slag mot Evinger, men trots detta gick matchen alla tre ronder ut.

Till slut var det dock inget snack om saken; domarna var överens och gav segern till Länsberg.

Efteråt var hon rörd till tårar.

– Det här är bättre än allt jag upplevt tidigare. Bättre än att vinna VM-guld (i thaiboxning). Det här betyder allt för mig, säger hon i segerintervjun.

– Just att få göra det inför den här publiken också, att ge dem något de verkligen vill ha, det är något jag kommer bära med mig hela livet. Den känslan går inte riktigt att beskriva, säger Länsberg,

Även Daniel Teymur böjd på svensk seger i Globen. Han vann mot sydkoreanen Sung Bin Jo efter enhälligt domslut. Efteråt bröt han ihop och glädjetårarna forsade.

– Jag har inte gråtit sen jag var 13 eller 14 år gammal, men i kväll kom det. Det är en underbar känsla, säger han.

För Rostem Akman blev det däremot en bitter UFC-debut. Många trodde att han hade vunnit matchen mot ryske Sergey Khandozhko, men domarna dömde till ryssens fördel.

– Klart jag är besviken, jag hatar att förlora. Samtidigt tycker jag inte att jag gör en speciellt bra match. Jag har mycket mer att ge och hoppas att UFC ger mig en ny chans, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN