Proffsboxaren stängs av efter omtalad film

”Ett steg framåt och fyra steg tillbaka med honom”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Billy Joe Saunders
Foto: Ryan Remiorz / TT NYHETSBYRÅN
Billy Joe Saunders

Proffsboxaren Billy Joe Saunders tipsade i en video på sina sociala medier om hur man kan slå flickvänner eller fruar ”som är uppkäftiga”.

Nu stängs 30-åringen av från professionell boxning.

I klippet använde sig Saunders av en boxningssäck varpå han delar ut sina instruktioner. Men det som 30-åringen ansåg vara ett skämt gjorde att han fick gå ut med en offentlig ursäkt.

”Jag skulle aldrig ha överseende med våld i hemmet och om jag såg en man röra en kvinna skulle jag slå honom i bitar. Jag ber om ursäkt om jag upprört någon”, skrev Saunders på Twitter.

Skämtet föll inte i god jord hos British Boxing Board of Control som har valt att ta bort Saunders boxningslicens tills vidare.

”Det är oacceptabelt”

Promotorn Eddie Hearn uppskattade inte heller Saunders agerande.

– Det var så frustrerande för jag känner Billy väl. Det är ett steg framåt och fyra steg tillbaka med Billy Joe Saunders, säger han till Talksport.

– Skämt eller inte, det är unga människor som tittar på den videon. Människor som är i ett våldsamt förhållande tittar. Du kan inte göra så, det är oacceptabelt, fortsätter han.

I samma artikel ber Saunders om ursäkt på nytt och meddelar att han kommer att donera drygt 300 000 kronor till organisationer som kämpar mot våld i nära relationer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN