Idrottsgalan

De gör upp om priserna på Idrottsgalan

Nominerade till Idrottsgalan 2019

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Angelica Bengtsson bröt en stav, reste sig och satte svenskt rekord efter ett bragdhopp under friidrotts-VM.

Stina Nilsson såg ut att missa skid-VM men kom tillbaka och tog ett silver och två guld i Seefeld.

Bordtennisspelaren Mattias Falck vann VM-silver och skidskytten Hanna Öberg en medalj av alla valörer vid sina VM-tävlingar.

Nu är de fyra nominerade till priset som ”Årets prestation” på Idrottsgalan.

Idrottsgalan tillkännagav på onsdagen de nominerade till tre av galans klasser. Priset som Årets lag gör damlandslaget i fotboll upp om i konkurrens med bland andra staffettlaget från skid-VM i Seefeld. Även i övriga kategorier är också skidlandslaget representerade.

Hård konkurrens

Förbundskapten Rikard Grip är nominerad till priset som årets ledare efter VM-succén och Stina Nilsson finns med på listan bland de som kan vinna priset för ”Årets prestation”.

Nilsson kom till VM med stora frågetecken kring formen efter en sträckning i baksidan av låret men överträffade alla förväntningar och vann guld både på sprint- och långa stafetten.

Hon får dock hård konkurrens om priset från stavhopparen Angelica Bengtsson som hyllades världen över efter sin prestation i VM i Doha där hon först bröt en stav men sedan ändå satte nytt svenskt rekord med höjden 4,80.

”Ett otroligt fint idrottsår”

Även bordtennisspelaren Mattias Falck, som vann ett sensationellt VM-silver i april, hoppas få priset liksom skidskytten Hanna Öberg som vann en medalj av varje valör vid hemma-VM i Östersund.

– Vi har ett otroligt fint idrottsår att hylla även detta år på Idrottsgalan. Juryn har varit rörande överens på vissa punkter men också haft givande ganska långa diskussioner. Vi är stolta över alla nominerade säger Lasse Granqvist, journalist och ordförande i Svenska Idrottsakademins nomineringsjury.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Tyck till: Årets bästa idrottsprestationer

ÄMNEN I ARTIKELN

Idrottsgalan

Angelica Bengtsson

Stina Nilsson

Hanna Öberg

Damlandslaget i fotboll