Daniel Ricciardo klar för McLaren – comeback i F1 för Alonso?

F1 har inte kört en meter 2020 – men transfermarknaden snurrar.

Daniel Ricciardo är klar för McLaren.

Han ersätter Carlos Sainz som går till Ferrari – och nu ryktas det om att Fernando Alonso gör comeback hos Renault.

Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo.

I och med att Sebastian Vettel och Ferrari i måndags meddelade att de går skilda vägar startade spekulationerna kring vem som kör var i F1 2021. I går kom beskedet att Carlos Sainz är klar för Ferrari, som ny teamkollega till Charles Leclerc.

– Jag är väldigt glad över att jag ska köra för Ferrari 2021, och jag är väldigt laddad inför min framtid tillsammans med Scuderia, säger Sainz, som har skrivit på ett kontrakt över två år.

Det sätter fart på transferhjulet och nu meddelar McLaren att Daniel Ricciardo tar Sainz plats hos McLaren och blir kollega med Lando Norris från och med 2021.

– Daniel är nästa steg i vår långfristiga plan. Vid sidan av Lando tillför han en ny spännande dimension i vårt team, säger McLarens VD Zak Brown i en kommentar.

Ricciardo klar för McLaren

Daniel Ricciardo kom till Renault från Red Bull 2019 och tar nu nästa kliv efter att ha kört en säsong i teamet.

– Jag är väldigt tacksam för den tid jag hade hos Renault och för hur teamet tog emot mig. Vi är inte klara och jag kan knappt vänta på att säsongen ska starta, hälsar Daniel Ricciardo via Twitter.

– Mitt nästa kapitel har inte startat än, så låt oss avsluta detta riktigt starkt.

Carlos Sainz.
Carlos Sainz.

Alonso tillbaka till Renault?

Ricciardo inledde sin karriär hos HRT 2011, han har kört 171 F1-lopp och vunnit sju av dem, samtliga under sin tid i Red Bull. I och med att han lämnar Renault måste det franska teamet nu hitta en adekvat förare till nästa säsong.

– När Sainz flyttar till Ferrari och Ricciardo till McLaren är en plats hos Renault fri, möjligen för Fernando Alonso, säger F1-experten Martin Brundle till Sky.

– Jag ser inget nytt team för Sebastian Vettel, men vi får se. Vi vet att han pratar med andra team.

Fernando Alonso körde för Renault när han vann två VM-titlar 2005 och 2006. Han lämnade F1 inför 2019 och har den senaste säsongen tävlat i bland annat WEC och Rally Dakar. Dessutom har han en satsning mot att vinna Indy 500.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.