Allsvenskan i fotboll

Elfsborg bröt tung svit hemma mot Kalmar

Marokhy Ndione säkrade segern i 94:e minuten i Borås

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Elfsbort slog tillbaka. I den 94:e minuten.

Och tog sin första seger på 11 veckor.

Det var två lag som har haft väldigt svårt att vinna som möttes på Borås Arena och hemmalaget Elfsborg inledde bäst. Ju längre halvleken gick ju mer kom Kalmar in i matchen och trots att laget saknade nio spelare var anfallsspelet piggt. Nils Fröling tryckte ett tungt skott i ribban innan Romario också noterades för en ribbträff. I den 40:e minuten kom sedan den stora möjligheten.

Alexander Ahl Holmström snodde bollen av Elfsborgs mittback Stian Rode Gregersen innan norrmannen rev ner honom i straffområdet.

Domare Bojan Pandzic pekade på straffpunkten och Nils Fröling slog in Kalmars ledningsmål i den 42:a minuten.

– Man ska bestämma sig för ett hörn och sedan lägga in den, jag kände att jag hade den där, säger målskytten Nils Fröling till CMore.

Det var Kalmars andra mål på sex omgångar, det 12:e den här säsongen.

Elfsborg bröt negativ trend

I den andra halvleken kom Elfsborg tillbaka starkare, Simon Strand fick en möjlighet på vänsterkanten, inhoppande Simon Lundevall visade sina dribblingskunskaper och i den 62:a minuten träffade samme Lundevall ribban. I den 87:e minuten kom kvitteringen sedan Per Frick tryckt in bollen. Därefter fortsatte pressen och efter fyra minuters tillägg skickade Simon Olsson fram en lång, prefekt placerad passning till inhopparen Marokhy Ndione.

Han gjorde allt rätt och slog in segermålet 2–1.

– Det är en skön känsla nu efteråt, jag tycker att vi förtjänar den här segern och jag kände hela tiden att vi kunde vända på det här. Det känns skönt att jag fick chansen att komma in och göra detta för mitt lag. Jag är stolt över grabbarna, säger Ndione till CMore.

– Det har gått tungt för både laget och för mig. Jag är bara glad över att jag fick göra det målet.

Det var Elfsborgs första vinst sedan de slog AFC United den 15 maj. För Kalmar var det den femte raka förlusten.

– Det är otroligt tungt, vi gjorde många förändringar inför matchen eftersom vi hade många skador, vi korrigerade och spelade annorlunda och lyckades ganska bra med det, säger Magnus Pehrsson till C More.

– Sedan gjorde vi en svag inledning av den andra halvleken där vi blev för passiva.

Kalmar hade ledningen till dess att två minuter återstod av ordinarie matchtid, men nu måste laget arbeta vidare för att bryta den negativa trenden. Det har inte vunnit sedan den 11 maj.

Publisert:

LÄS VIDARE

Galet derby – spelarbetyg från Hammarby-AIK

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IF Elfsborg

Kalmar FF