Världscupen i längdskidor

Svenska svaret efter hånfulla norska prognosen

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Emil Iversen tror inte Sverige tar en enda herrmedalj före 2025 och ifrågasätter professionaliteten bland de svenska herrskidåkarna.

Oskar Svensson står inte svarslös.

– Jag tror han är fel ute. Han sitter inte med några egna individuella medaljer så jag vet inte varför han uttalar sig, säger sprintåkaren.

Emil Iversen tog fram sågen kring svensk herrskidåkning efter ännu en tung helg i Davos. Han menade att en svensk skidmedalj på herrsidan kan ligga så långt borta som VM 2025. Till viss del beroende på professionaliteten hos de svenska toppåkarna.

– Ska svenskarna titta på oss och lära sig något så är det nog att vi tränar fruktansvärt seriöst. Vi är skidåkare 24 timmar per dygn, sa han till Sportbladet.

”Han kan ha en poäng”

När Sportbladet pratar med OS-femman Oskar Svensson inför Planicas sprinthelg håller han inte med om den dystra prognosen.

– Jag tror vi kan ta medaljer redan 2021.

Vem eller vilka ligger närmast tror du?

– Det känns som Calle ligger närmast men även Johan Häggström åker otroligt bra och tar kliv hela tiden och Jens Burman och Viktor Thorn har också bra kapacitet.

Du nämner fyra namn men inte dig själv?

– Exakt haha, det gäller att ta bort pressen. Men vi är många som ligger på gränsen precis där under.

Ligger det något i att norska åkare är med professionella?

– Han kan ha en poäng i det, i Norge är det fler som lever på skidåkningen och som kanske lever på det sättet som vi i landslaget lever. Men våra landslag, i den absoluta toppen, där tror jag inte det skiljer sig något på vilken insats vi har i vår satsning. Det är svårt att gå in med mer insats än vad vi gör, säger Oskar Svensson.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet rankar de hetaste medaljchanserna i skid-VM

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i längdskidor

Emil Iversen

Oskar Svensson (längdskidor)

Längdskidor