Kolla – fortsättningen är öppen

Kim EDR: ”Lycklig över att Frankrike försvunnit”

GÖTEBORG. Tung förlust mot Slovenien.

Men andra resultat ser ut att skapa en öppen mellanrunda.

– Klart att man är lycklig över att Frankrike försvunnit och Danmark har förlorat en match, säger Kim Ekdahl Du Rietz.

Det skulle bli tidernas svåraste grupp i en mellanrunda på Sveriges halva med de tre medaljörerna från VM i fjol – Danmark, Norge och Frankrike – samt hemmanationen Sverige.

Skulle Sverige ha en chans på en semifinal därifrån förutsatte ”alla” att Blågult skulle gå vidare dit med två poäng.

Nu finns det fortfarande en liten, liten chans att Sverige gör det. Men då krävs det att Schweiz besegrar Slovenien med åtta mål (och Sverige vinner mot ett avsågat Polen förstås) på tisdag. Det förstnämnda lär dock inte hända.

Men allt är inte nattsvart för mellanrundan blir inte som någon kunde ana.

”Kanske bra för oss”

Frankrike är nämligen sensationellt utslaget. Från den gruppen går Norge och Portugal vidare och de båda gör på tisdag upp om hur många poäng de går vidare med.

Dessutom har Danmark förlorat mot Island i sin grupp och om Island sköter sina kort rätt mot Ungern och Ryssland så går Danmark vidare med noll poäng även om de vinner mot just Ungern och Ryssland.

Positivt för er, Jesper Nielsen?

– Absolut. Resultaten i de andra grupperna har varit lite speciella. Det är en överraskning som kanske är bra för oss.

– Det känns öppet. Det gör det. Det måste jag säga. Det är två lag (Portugal och Island) som inte varit där uppe tidigare och det är en lång turnering.

”Känns lite surt”

Kim Ekdahl Du Rietz säger direkt efter förlusten mot Slovenien att ”det var svårt som det var tidigare, nu blev det ännu svårare”.

Men så får han höra att Frankrike är utslaget.

– Klart att man är lycklig över att Frankrike försvunnit och Danmark har förlorat en match. Men efter den här matchen i dag vet jag inte om så mycket har förändrats ändå, suckar Ekdahl Du Rietz.

På sätt och vis blev förlusten mot Slovenien ännu tyngre eftersom Sverige annars hade kunnat få ett slagläge att gå till en semifinal.

– Ja, det känns lite surt, säger Nielsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.