Björn Borg flyttar från skärgårdsvillan

Björn och Patricia Borg
Björn och Patricia Borg

Björn Borg säljer sin sin lyxvilla i skärgården utanför Stockholm.

På Instagram avslöjar familjen själv att de kommer att flytta.

”Tid för ett nytt kapitel i vårt liv! Vi ser så mycket fram emot vad livet har att erbjuda. Det här huset kommer snart att finnas på marknaden”, skriver de.

Tennislegendaren Björn Borg köpte herrgården Alstaholm på Ingarö i Värmdö kommun öster om Stockholm för 3,1 miljoner kronor 1984.

35 år senare väljer han och frun Patricia att sälja det spektakulära boendet vid vattnet.

Bostaden är på 434 kvadratmeter och strandtomten är på 17 000 kvadratmeter.

Taxeringsvärdet på fastigheten ligger på 18,2 miljoner kronor.

Instagram via gemensamma flitigt uppdaterade kontot familjenborg (”One happy family! Enjoying life in Stockholm and Cabo Verde”) skriver familjen att de vill ha över 20 miljoner kronor för villan.

Det vitmålande huset ligger i en vacker skärgårdsvik, granne är nöjesprofilen Marko Lehtosalo (Markoolio) med familj.

På den sluttande tomten finns bland annat pool, brygga, båthus, ståtliga ekträd och inte minst en egen tennisbana precis vid vattnet.

Flyttar närmare stan

De skriver också att boendet blivit för stort när barnen har flyttat hemifrån, att de vill flytta närmare stan och att de vill tillbringa mer tid utomlands och de åker gärna till Kap Verde.

Efter tenniskarriären flyttade Björn Borg hem från Monaco och bodde först i en lägenhet på Strandvägen på Östermalm i Stockholm, sedan 2003 har han och Patricia Borg bott i herrgården på Ingarö.

Björn Borg har hunnit bli 63 år, och nu är det sonen Leo Borg som gör tenniskarriär.

Vid 16 års ålder har han bland annat vunnit JSM-guld, fått ett wild card till kvalet i juniorturneringen i Wimbledon och kvalat till Stockholm Open.

Alla resor utomlands med Leo Borg är en av orsakerna till att familjen Borg vill flytta.

Gifta i 17 år

Björn och Patricia (fyller 50 år den 17 november) gifte sig den 8 juni 2002, Leo Borg är deras gemensamma barn och föddes 2003.

Tillsammans med Jannike Björling har också Björn Borg sonen Robin Borg som i september fyller 34 år, bor i en villa i Helsingborg med fru och två döttrar och är inblandad i olika tennisprojekt.

Björn Borg slutade sin tenniskarriär vid 26 års ålder 1983, men gjorde också ett comebackförsök 1991–1993.

Under åren 1974–1981 vann han bland annat elva grand slam-titlar, varav fem raka i Wimbledon och fyra raka i Franska öppna (sex totalt).

Sportbladet har sökt Björn Borg för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.