Uppgifter: klubben gör en tränarrockad

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Pixbos herrlag har åkt ut i kvartsfinal tre år i rad.

Enligt uppgifter planerar klubben nu en tränarrockad: Jonas Eliasson, damtränare, och Per Tjusberg, herrtränare, skiftar lag till nästa säsong.

– Jag har inga kommentarer alls om det, säger sportchefen Olle Carlsson.

Klassiska klubben Pixbo har haft stora problem i slutspelet de tre senaste åren och åkt ut direkt i kvartsfinal.

Laget vann grundserien både 2015 och 2016, men åkte ut direkt i slutspelet. I år blev man sjua i serien, och förlorade sedan med 0-4 i matcher mot Växjö.

Pixbo ser just nu över tränarsidan till nästa säsong och enligt Sportbladets uppgifter så planerar man en rockad i föreningen.

Damtränaren Jonas Eliasson, som förde Pixbo till SM-guld ifjol, ska ta över herrlaget medan herrtränaren Per Tjusberg ska ta över damlaget.

– Jag har inga kommentarer om det alls, säger sportchefen Olle Carlsson.

– Jag kan uttala mig om tränarsidan nästa vecka. Jag hoppas att vi vet hur det ska se ut då.

Det låter som ni är nära en lösning?

– Ja, det hoppas jag, men det beror också på vad jag får för svar under helgen. Blir det negativa svar är vi längre ifrån.

Både Per Tjusberg och Jonas Eliasson, som är mitt inne i slutspelet med damerna, har avböjt att kommentera uppgifterna och hänvisar till sportchefen Olle Carlsson.

Det väntas också bli förändringar i truppen.

– Jag tror att vi behöver förändra i truppen, men vi får också se vad som finns på marknaden. Vi har i princip inga juniorer i truppen och det ska vi se över, men vi behöver också få in några etablerade spelare, säger Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM