Kickad som tränare i tisdags – nu ny sportchef i klubben

Märkliga rockaden i Karlskrona

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

I tisdags fick Ulf Schefvert sparken som tränare i handbollsligalaget Karlskrona.

I dag utsågs han till sportchef i samma klubb.

En rockad som måste vara smått unik.

Det är snabba och ibland lite märkliga turer i Karlskrona i handbollsligan.

I tisdags kunde Sportbladet avslöja att Ulf Schefvert hade fått sparken som tränare för klubben efter drygt tre år på posten. En nyhet som bekräftades senare på kvällen av klubben.

Även om laget hade spelat 13 matcher i rad utan att vinna blev Schefvert själv förvånad över beslutet som han fick av sportchefen Christer Sandström.

– Jag blev lite överraskad. Samtidigt är det kanske inte så sensationellt med tanke på att vi inte har vunnit på så länge. Det är de premisserna som finns i sporten, sa han till Blekingesport.

Fick inte in en vinnare

59-åringen satt på ett utgående kontrakt men klubben var tydliga med att man ville hitta andra arbetsuppgifter till honom säsongen ut.

Samtidigt ersattes Schefvert av Karl-Johan Lång, som tränat samarbetsklubben Flottan i division två. Men det var ingen färsk vinnare man fick in. Flottan hade åtta raka förluster när Lång lämnade.

Lång kunde inte vända Karlskronas tunga trend direkt i sin debut i söndags. Det blev hemmaförlust mot Ystads IF.

Ska forma nästa års lag

I dag blev det så klart att Lång får en ny chef. Och det blir ingen mindre än Ulf Schefvert, som tar över som sportchef efter Sandström, som hoppade in tidigare under säsongen när Henrik Schöld tackade för sig.

– Vi tackar Christer för hans insats för föreningen i ett akut läge under säsongen och respekterar att han nu väljer att stiga tillbaka säger ordförande Örjan Nilsson i ett pressmeddelande.

Till Blekingesport säger han:

– Schefvert har tre månader kvar på sitt kontrakt och vi såg det lämpligt att han går in som sportchef och formar det lag som ska bli till nästa säsong. Han har de verktyg som krävs. Sedan får vi se hur det blir till nästa säsong. Det primära är ändå att vi ska se till att spela i handbollsligan framöver.

Frågan är nu vad som händer om inte Lång levererar som tränare. Sätter Schefvert in sig själv som tränare igen då?

ARTIKELN HANDLAR OM