Poker

Svenskarnas facit: 1,6 miljoner kronor

SPORTBLADET

Här är de fem bästa svenskarna i EPT Barcelona

Det blev inget finalbord för de blågula pokerspelarna. Men pengar, det fick dom. De fem bästa svenskar spelade tillsammans in 1,6 miljoner kronor – men vissa var besvikna.

– Tråkigt att jag aldrig har fått gå riktigt långt, sa Jonas Molander efter att ha blivit utslagen.

Det såg länge ut att bli en svensk succé i EPT Barcelona. När 203 spelare var kvar i turneringen fanns hela 22 svenskar vid pokerborden. Men när finalbordet var inom räckhåll, slocknade den svenska lågan. När 14 spelare återstod fanns två svenskhopp, Jonas Molander och Mikael Lundell, kvar. Men dessvärre åkte båda ur – precis innan finalbordet.

– Tråkigt att jag aldrig har fått gå riktigt långt, hade verkligen siktet inställt i den här som var så stor. Hade jag vunnit den här hade jag inte spelat online på flera månader, säger Jonas Molander som varit nära seger förr till Pokermagazine.

Osäker på framtiden

Molander gick dock inte hem lottlöst. Svensken fick över 350 000 kronor för sin 14:e-plats, men är osäker på hur mycket EPT han kommer att spela i framtiden.

– Jag betalade mig in i den här men det blir ju väldigt dyrt att köpa in sig i så många turneringar. Jag lär väl spela någon till kanske beroende på hur det går annars, sa Molander.

Bäst bland svenskarna var Mikael Lundell som slutade på en snöplig nionde plats och missade finalbordet.

Jonas Blomquist/Minimedia

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker