Engelska spelare är på tok för dyra

SPORTBLADET

Engelsk sajt har tagit fram bevis på detta

1 av 5 | Foto: Darren Bent.

Det engelska fotbollslandslaget kunde inte ens ta sig till EM. Ändå värderas engelska spelare högre än utländska när klubbarna öppnar plånboken. Det har sajten The Spoiler tagit fram bevis för.

Smaken är som baken, man kan tycka olika om en spelares insats. Men på Thespoiler.co.uk har man tagit fram en lista med tio exempel där engelska spelare har värvats för pengar, som skulle ha räckt till bättre värvningar av stjärnor från andra länder.

Lista

”Det är uppenbart att spelare är alldeles för dyra om de är födda på den här lilla ön”, står det att läsa på sajten.

Därför har man rankat några av de, i sitt tycke, spelare som man tycker haft för hög prislapp sett till hur bra de är. Sportchansen ger här ett urval från listan med inhemska spelare som kostar mer än vad som är rimligt, sett till vad de producerar.

Shaun Wright-Phillips

Tårarna föll på Manchester Citys kansli tills man gick till bankomaten och konstaterade att kontot fyllts på med 21 miljoner pund.

En fantastisk affär för City, enligt The Spoiler: Fyra ligamål på tre säsonger jämfört med tio under hans sista år i City visar hur han misslyckats att steppa upp i sin nya miljö.

Förslag på bättre utländsk värvning: Amantino Mancini, som gick till Inter för tio miljoner pund.

Owen Hargreaves

De 17 miljoner pund som Man United betalade hade kunnat vara ok sett till ålder (26) på en kvalitativ mittfältare, men har inte levt upp till prislappen.

Förslag på bättre utländsk värvning: Yaya Touré till Barcelona för sju miljoner pund.

Scott Parker

Mittfältare som gick från Charlton, till Chelsea, till Newcastle och så till West Ham…

Han har bara tre landskamper med England i sitt facit och kunde bara starta i 17 matcher senaste säsongen på grund av skadeproblem. West Ham har betalt sju miljoner pund för honom.

Förslag på bättre utländsk värvning: Tim Cahill, australiensare, till Everton för 1,5 miljoner pund.

Dave Kitson

Den 27-årige anfallaren gjorde bara två mål på 16 matcher för Reading, som åkte ur Premier League. Han slutade faktiskt spela fotboll som 17-åring men började om igen efter tre år. Uppenbarligen har han dolda talanger som ännu inte burit frukt, annars skulle väl inte Stoke nu ha betalat 5,5 miljoner pund för att värva honom?

Förslag på bättre utländsk värvning: Cristian Bucchi till Napoli för lite drygt 2,75 miljoner pund.

Dave Nugent

Förra sommaren gav Portsmouth sex miljoner pund för honom, när han kom från Preston, men redan efter en månad sa manager Harry Redknapp att han gärna lyssnade på bud från andra klubbar… Nugent gjorde inte ett enda ligamål den gångna säsongen.

Förslag på bättre utländsk värvning: Guillaume Hoarau till Paris Saint Germain för knappa 0,4 miljoner pund.

Darren Bent

Tottenham måste vara nöjda med hans tio mål på försäsongen i år men de betyder trots allt föga jämfört med mål i ligaspelet. Och där måste han klara av att ta med sig formen och vara minst lika produktiv för att vara värd de 16,5 miljoner pund han kostade.

Förslag på bättre utländsk värvning: Cristiano Lucarelli till Sjaktar Donetsk för sex miljoner pund.

Peter Crouch

Den gänglige anfallaren har gjort 14 mål på 28 internationella matcher, vilket är imponerande. Men på klubbnivå är han inte lika het, bara 22 mål för Liverpool på 85 matcher. Portsmouth betalade elva miljoner pund för Crouch, som bara hade ett år kvar på kontraktet.

Förslag på bättre utländsk värvning: Luca Toni till Bayern München för lite drygt 8,6 miljoner pund.