Malin,18, nästa tjej i hopptoppen

SPORTBLADET

Jag är inte förvånad att hon når så fina resultat

Det började med Maria, sedan kom Malin, Helena och Lisen.

Och tjejerna tog över svensk ridsport.

Nu är det dags för nästa tjej.

Malin Parlmer, 18.

Foto: VANN ÖVER PRINSESSAN I en internationell tävling i Luxemburg vann Malin över Charlotte av Monaco, dotter till prinsessan Caroline.

Hon har flyttat ner till Belgien och tränar nu för den legendariske ryttaren, brasilianaren Nelson Pessoa.

Resultatet kom direkt.

I går vann hon tillsammans med hästen Rozanne en klass i en internationell tävling i Luxemburg och besegrade ett nittiotal startande, bland annat prinsessan Charlotte av Monaco, dotter till prinsessan Caroline av Monaco.

"Är inte förvånad"

- Malin är en av våra mest lovande unga ryttare. Jag är inte förvånad att hon når så fina resultat, säger Jan Jönsson, sportchef på det svenska ridsportförbundet.

- Hon kan mycket väl vara en av ryttarna vid OS 2008. Hon har kapaciteten.

Vän till föräldrarna

Nelson Pessoa är en vän till Malin Parmlers föräldrar och när han har varit i Sverige har hon tränat för honom flera gånger. Sedan i juni bor hon nu hos honom i Belgien.

- Jag har lärt mig enormt mycket av honom, jag har väl tränat för honom fem eller sex gånger och han har lärt mig så mycket om hästarna, säger Malin.

Hon har ytterligare ett par internationella tävlingar inplanerade och stannar hos Nelson Pessoa i ett par veckor till innan hon hoppas på att få ett jobb hos någon hästägare i Europa.

Det krävs pengar

- Jag letar efter ett jobb som beridare, helst skulle jag vilja till Tyskland.

- Jag vill vidare till VM och OS så småningom, men för att komma dit krävs det så mycket pengar och hästar, därför vill jag jobba så att jag kan finansiera det.

Tanken är att hon ska gå samma väg som den svenska stjärnan Rolf-Göran Bengtsson, arbeta för en tränare och sedan utveckla både sig själv och hästarna.

Maria Gretzer, Malin Baryard, Helena Lundbäck och Lisen Bratt-Fredricsson, vad har de betytt för dig?

- Jag har tävlat mycket mot dem och de har sporrat mig, de har visat att man inte behöver vara rik för att lyckas utan att det kan gå om man bara vill och jag vill. För mig finns det inget annat än ridsport.

Segrade i Agria juniormästerskap

Här är tjejerna bakom det svenska hoppundret:

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport