Södertälje vann efter bra start

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Två förluster i rad för skrällaget

För första gången den här säsongen har Timrå nu förlorat två matcher i rad.

I torsdags föll Timrå hemma mot Färjestad och på söndagen vann Södertälje med 4-1 (3-0, 0-0, 1-1) mot höstens sensationslag.

- Matchens fem första minuterna förstörde hela den här dagen, sade Timrås tränare Kent Johansson.

Södertälje gjorde nämligen två mål direkt i inledningen. Och båda gångerna satt en Timråspelare utvisad. Peter Popovic tryckte in 1-0 efter 3.56 och Leif Rohlin gjorde 2-0 efter 5.29.

- Sedan fick vi jaga resten av matchen mot ett lag som spelade på resultatet. Det var inte helt enkelt. Södertälje har ett bra försvarsspel, fortsatte Johansson.

Södertälje är ett stabilt hemmalag. Laget förlorade i premiären mot Färjestad. Sedan dess har Södertälje tagit poäng i sju raka hemmamatcher.

- Det var skönt att vi fick göra två snabba mål i power play. Vi har ju inte gjort så många power play-mål tidigare, sade Hans Särkijärvi, tränare i Södertälje, som nu klättrade till femte plats i tabellen.

Södertälje gick fram till 3-0 efter den första perioden sedan Patrik Zetterberg gjort ett sent mål.

- Tyvärr är vi mästare att slå av på takten. I stället för att jobba vidare och utnyttja vårt 3-0-överläge slutade vi spela, det var mindre bra, fortsatte Särkijärvi.

''Vi kan bättre''

Södertäljetränaren tycker fortfarande inte att hans lag kommit upp till den nivå han kräver.

- Jag vet att vi kan spela mycket bättre än vad vi har gjort så här långt. De flesta spelare kan bättre än de visat så här långt.

Den andra perioden blev ett sömnpiller. I den tredje tog Timrå över. Och när Mikael Lind reducerade till 1-3 satte det lite press på hemmalaget.

- Hade vi fått ett mål till hade vi fått ett ordentligt tryck på dem. Men tyvärr fick vi aldrig det målet, sade Kent Johansson.

Timrå plockade ut målvakten på slutet, då passade Peter Ahola på att avgöra matchen genom att skicka in pucken i tomt mål.

Wanhainen vägg

Rolf Wanhainen storspelade som vanligt i Södertäljes mål. Backen Leif Rohlin gjorde sin bästa match för säsongen. Kimmo Kapanen gjorde det han skulle i Timrås mål. Backen Tommi Rajamäki var också bra.

Timrå har en tuff vecka framför sig. På tisdag väntar Djurgården hemma och på torsdag serieledande HV 71. Efter de matcherna kommer svaret hur bra Timrå egentligen är.

Och på tisdag kommer ett svar på var Södertälje står. Då väntar topplaget HV 71 på bortaplan.

TT

Publicerad: