Arrangörsstrul inledde F1-helgen

avAnna Andersson

Träningen fick skjutas upp

Foto: AP
Lewis Hamilton var snabb i Singapore.

En miss av arrangören.

Det inledde F1-helgen i Singapore.

Den första träningen i Singapore fick först skjutas upp med 30 minuter och sedan kortades den ner eftersom det var problem med banan. I kurva tre och fjorton hade curbsen lossnat och tävlingsledningen tvingades till reparationer. I slutet av träningen, när det redan var mörkt, lossnade en skruv i kurva sju och eftersom den kunde orsaka skador på däcken så tvingades man till ännu ett uppehåll. Den här gången i sex minuter.

Annars var det ett rörigt pass där många förare bromsade bort sig eller körde av, inte heller VM-ledaren Sebastian Vettel klarade sig utan att problem på den trånga stadsbanan.

Hamilton snabb

Snabbast var McLarens Lewis Hamilton, 1:48.559, och Sebastian Vettel var tvåa före sin Red Bull-kollega Mark Webber. Webber var annars inblandad i en incident med Virgins Timo Glock, där australiern skadade sin framvinge och tyskens däck. 

För VM-tvåan Fernando Alonso blev det ett kort pass, han satt länge i garaget, men lyckades trots det få till den fjärde snabbaste tiden.

Längre ner i fältet var det vissa problem. Heikki Kovalainen, Lotus, som förra året blev stående med en brinnande bil hade samma problem på den första träningen. Det var bromsarna som tog eld och han behövde hjälp att släcka.

Nästa träning startar kl 15.30.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1