Alonso snabbast i F1-testerna

SPORTBLADET

Ferrari visar tidig form

Fernando Alonso är tillbaka.

Han var snabbast under den andra dagen av F1-testerna.

I går var det Sebastian Vettel, Red Bull, som var snabbast och han dominerade även under förmiddagen i Valencia, Spanien.

Men på eftermiddagen var det VM-tvåan Fernando Alonso, Ferrari, som tog kommandot. Hans 1:13.307 var en sekund bättre än vad han presterade under den första testdagen, men det var klart sämre än vad teamkamraten Felipe Massa lyckades med för ett år sedan på samma bana (1:11.722).

Men då var det med däck i från Bridgestone, dubbel diffusor och rörlig framvinge - i år kommer däcken i från Pirelli, KERS är tillbaka och den dubbla diffusorn är förbjuden och nu är bakvingen och inte framvingen justerbar.

– Det är svårt att känna hur bra bilen är, tidigare så körde vi med mindre bränsle ombord och då var det lättare att jämföra med däcken, säger Fernando Alonso till Autosport.

– Men nu är det svår att hitta en jämförelse, för tidigare var teamkompisen med på testerna.

Sebastian Vettel lyckades få till näst snabbaste tid (+0,307 sekunder) innan han lämnade över till kollegan Mark Webber som bara kände sig för och körde in på 14:e plats.

Fernando ALonso var inte bara snabbast, han var också den mest produktiva föraren och han har kört över 200 varv på två dagar.

– Det var en riktigt bra start. I dag körde vi över 100 varv och prioriteten var att köra så många kilometer som möjligt. Den rörliga bakvingen är ny så vi har testat det systemet, men det är inte så enkelt att förändra den inför och efter kurvorna, så det tar lite tid innan vi får ordning på det, säger han.

– Samma sak är det med KERS, när det är så många nya knappar på ratten så tar det lite tid att lära sig det.

Testet fortsätter under torsdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1