Rosenqvist går i Vettels fotspår

SPORTBLADET

”Det är en otrolig möjlighet”

Felix Rosenqvist får en jättechans.

Nu följer han i F1-mästaren Sebastian Vettels fotspår.

– Detta är en otrolig möjlighet och en stor utmaning, säger svensken.

Felix Rosenqvist.

Den unge svensken som körde i tyska Formel 3 och även imponerade i världsfinalen i Macau förra året har fått ett ettårskontrakt med Team Mücke i Formula 3 Euroseries.

En serie som bland andra F1-förare som Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg och Paul di Resta har vunnit. Den 19-årige svensken kör dessutom för ett mycket etablerat team, tyska Mücke Motorsport som bland annat slussat fram förare som Sebastian Vettel, Robert Kubica och Sebastian Buemi till F1.

”Bästa planskolan”

Det är dessutom ett team som finns representerat i flera stora serier, bland annat det tyska standardvagnsmästerskapet DTM.

– Det är ett team som skolat många bra förare och det känns som om jag nu får väldigt bra förutsättningar för att göra ett bra jobb, men jag kommer inte att börja prata om att vinna serien första säsongen för det är det ingen som gjort och jag måste sätta mig i bilen för att ha en känsla av vart det kan bära, säger Felix Rosenqvist.

– Men detta är den bästa plantskolan som finns och de känns som om jag kan lägga basen för att sedan kunna gå vidare mot det som jag vill.

Körs med DTM

Och det är?

Jag vill klättra mot GP2 och förhoppningsvis ta en plats i F1, men det är ju fruktansvärt svårt och skulle det sluta med en plats i DTM vore jag också väldigt nöjd, säger Felix Rosenqvist.

– Målet är självklart F1, men det är inte realistiskt att bara satsa på det. Det har aldrig varit så svårt att ta sig till F1 som nu, men nu känns det som om vi har lagt en väg till det som jag vill göra i alla fall.

Formula 3 Euroseries körs i samband med DTM.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport