Hetast i världen – framme i ny semi

SPORTBLADET

”Jag hade tur”

Foto: BILDBYRÅN

I söndags vann Robin Söderling sin andra titel på knappt två månader.

Nu är svensken på väg mot en ny titelchans efter att ha slagit åttondeseedade hemmaspelaren Michael Llodra i kvartsfinalen i Marseille.

– Varje gång jag spelar mot Mika kan det gå åt båda håll eftersom vi båda servar så bra, säger Söderling till AP.

Robin Söderling har efter knappt två månader redan gjort sin titelmässigt bästa säsong med två segrar. Nu är svensken på jakt efter den tredje.

Söderling är klar för semifinal i Marseilles ATP-turnering efter 6-1, 6-4 mot Michael Llodra. 26-åringen öppnade lite svajigt men bröt sedan fransmannen två gånger till seger i första set och en gång i andra vilket räckte.

”Hade tur i första set”

– Jag var lite seg i dag igen, men han spelade riktigt bra och väldigt snabbt. Jag hade tur som höll min serv i det första gamet. Men jag tror också att det faktum att han spelade så snabbt och så bra var bra för mig. Det var en liten väckarklocka. Varje gång jag spelar mot Mika kan det gå åt båda håll eftersom vi båda servar så bra, säger Söderling till AP.

I lördagens semifinal väntar nu segraren mellan Jürgen Melzer, Österrike, och Dimitri Tursunov, Ryssland, när Söderling jagar vidare mot sin andra raka turneringsseger. 26-åringen vann i Rotterdam förra veckan och har även en seger i Brisbane på meritlistan i år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis