F1 kan stoppas av Bahrainprotesterna

SPORTBLADET

”Finns en uppenbar fara”

Foto: AP
Det är starka protester i Bahrain.

Bahrain skakas av politiska protester.

Därför är Bernie Ecclstone orolig för F1-premiären.

- Det finns en uppenbar fara, eller hur?, säger F1-gurun.

Protestvågen i arabvärlden har nu sköljt vidare mot Bahrain och under veckan har polisen och demonstranter drabbat samman.

Regeringens motståndare kräver politiska och sociala reformer och nu finns det en risk att det blir mycket oroligt i samband med F1-premiären i Bahrain den 13 mars.

- Det kommer att bli allt annat än lugnt när F1 är här, säger Nabeel Rajab, vicepresident i en av de stora människorättsorganisationerna i Bahrain till tidningen Arabian Business.

- Det kommer att vara många journalister på plats, många människor som tittar och regeringen kommer återigen att svara med dumma metoder. Det kan bli riktigt blodigt.

Ska prata med kronprinsen

F1-gurun Bernie Ecclestone börjar bli orolig och håller koll på läget i landet. Han ska prata med kronprins Salman ibn Hamad ibn Isa al Khalifa för att bilda sig en uppfattning.

- Det finns en uppenbar fara, eller hur? Om de här människorna vill skapa kaos och vill att världen ska se på så vore det förbannat enkelt, eller? Man skapar ett problem på startgriden och sedan får man det berättat för hela världen, säger Ecclestone till Daily Telegraph.

Trots det tycker han att det är för tidigt att prata om att racet måste ställas in:

- Jag vet inte, det är svårt att egentligen säga vad det är som händer. Som sagt, jag ska prata med kronprinsen och vi får se hur saker och ting utvecklas. Vi får lita på det som de anser är riktigt.

Inför F1-premiären ska teamen testa på Manama och redan till helgen kör GP2Asia med Marcus Ericsson på banan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1