Ferrari står bakom Felipa Massa

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Dementerar Rosberg-ryktet:
”Felipe stannar hos oss...”

Felipe Massa.
Foto: AP
Felipe Massa.

Nico Rosberg in?

Felipe Massa ut?

– Absolut inte, kommenterar Ferrari.

Efter de senaste veckornas F1-bråk mellan Ferraris Felipe Massa och McLarens Lewis Hamilton på banan och även utanför och det faktum att Massa är över 100 poäng efter sin stallkamrat i mästerskapet har gjort att det ryktats om att hans tid hos Ferrari är över.

Det sägs att Nico Rosberg har varit på plats i Maranello och att han mycket väl kan ersätta Massa 2012.

”Felipe stannar hos oss”

Men det är fel.

Det hävdar Ferraris chefer:

– Det kommer inte att ske någon förändring när det gäller förarna nästa år, säger Ferraris president Luca di Montezemolo i samband med Ferraris säsongsavslutning Finali Mondiali och stallchefen Stefano Domenicali håller med:

– När det gäller ryktena om de förare som tydligen ska komma till Maranello för att ersätta Felipe  så kan jag bara upprepa de orden som vår president redan har sagt. Felipe kommer absolut att vara hos oss 2012, nu borde det väl ändå vara klart och tydligt vilket förtroende som vi har för honom.

”Kommer visa sitt rätta jag”

Efter de två misstagen i Indien, där Felipe Massa skadade bilen på ungefär samma sätt i både kvalet och loppet så hoppas Ferrari nu på att han slår tillbaka i Abu Dhabi den kommande helgen:

– Jag litar på att Felipe kommer att ta sin revansch, han vet att nästa år är ett nyckelår för honom och jag är övertygad om att han kommer att visa sitt rätta jag, säger Stefano Domenicali.

Två lopp återstår av säsongen och Ferrari kommer att lägga kraften på att försöka få Fernando Alonso (227 poäng) att slå Jenson Button ( 240 poäng) i kampen om andraplatsen i VM. Samtidigt kommer stallet att passa på att testa nyheter inför nästa säsong.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN