Sjöbergs stenhårda attack mot basen

Publicerad 2011-11-04

”Fråga om Gary Glitter fått tillbaka sitt pass...”

Förbundet utreder inte uppgifterna om sexuella övergrepp inom friidrotten.

Nu går Patrik Sjöberg till stenhård attack mot ordföranden Lennart Karlberg.

– Det är väldigt många uppgifter som han bara blundar för. Det är skrämmande, säger Sjöberg till Sportbladet.

Följ ämnen
Friidrott

I veckan gick förre förbundskaptenen Ulf Karlsson ut och sa att han bevittnat sexuella övergrepp.

Det var inte första gången debatten tog fart inom friidrotten. Men förbundet agerar inte.

– Att någon säger att det förekommer är ganska lösryckt, sa ordföranden Lennart Karlberg till Sportbladet tidigare i veckan.

”Årlig herrklubbsresa till Vietnamn”

Uttalandet har fått Patrik Sjöberg att rasa. På sin blogg går han till stenhård attack mot "Fule gubben Karlberg”.

”Ni som känner för det som har barn som håller på med friidrott och inte riktigt delar hans synpunkter på hur man tar tag i problem som dyker upp i debatten hur vi skyddar våra barn ringa honom och fråga vad han egentligen menar med dessa uttalanden, passa på och fråga om det finns platser kvar till den årliga herrklubbsresan till Vietnam och om Gary Glitter har fått tillbaka sitt pass. Karlbergs nummer är 070X-XX XX XX hälsa från mig det uppskattar han säkert!

– Det var lite ironi som kom med där. Men han representerar svensk friidrott och tar inte alls diskussionen på allvar. Han har nollat mig och han bryr sig inte om Karlsson. Man undrar ju vad som krävs. Det är skrämmande, säger Sjöberg till Sportbladet och fortsätter:

– Han är väl i en generation då man inte anser att sådana här problem är viktiga. Det finns dömda tränare och han försöker mörka det. Pedofiler söker sig dit ungdomar är och de finns inom idrotten. Om man då har Lennart Karlberg som inte tar problemet på allvar, då är man riktigt illa ute.

Har han hört av sig till dig efter blogginlägget?

– Nej, han tycker att jag är en pajas. Han kör en härskartaktik. Det kommer att sluta med att föräldrar inte vågar skicka sina barn till träningar när han visar upp en sådan total likgiltighet inför sådana viktiga frågor.

Sportbladet har förgäves sökt Lennart Karlberg för en kommentar.

Följ ämnen i artikeln