Vettel var snabbast – trots tekniktrubbel

SPORTBLADET

”Problem med bakre axeln”

Foto: Getty
Vettel var snabbast av alla på fredagen.

Han körde lite - men snabbt.

Sebastian Vettel regerade den första dagen i Barcelona.

Samtidigt som teamcheferna träffades och diskuterade situationen i Bahrain så testades det i Barcelona. Sebastian Vettel, Red Bull, behövde 1.24,374 minuter för att köra varv på Circuit de Catalunya.

Men han körde inte alls många varv, under förmiddagen körde han 23 varv på en ganska fuktig vägbana och under eftermiddagen hade han tekniska problem och hann bara med 14 varv - samtidigt som konkurrenterna körde longruns.

- Det var inget dramatiskt, ingenting har gått sönder utan det var problem med mekaniken och med den bakre axeln. Det tog rätt lång tid innan vi fått isär delarna och till dess att vi kunde komma år de delarna som vi behövde titta extra på. Sedan tog det längre tid än vad vi trodde att skruva i hop allt igen. Därför hann jag inte med så många varv, säger den regerade mästaren till Motorsporttotal.

- Men lördag är en ny dag.

Det snabba varvet sattes troligen på de supermjuka däcken för allt efter som han körde de sju varven så tappade han upp till två sekunder.

Vettel körde med KERS

Ferrari visade återigen upp en imponerande tillförlitlighet och Fernando Alonso körde runt banan 101 gånger. Men han var 1,111 sekunder efter Sebastian Vettel.

Vettel återfanns i mitten av fältet under hela dagen, en satte sedan sin tid i sista minuten.

- Än har ingen dragit ner byxorna ordentligt och visat vad man har, säger Vettel som körde med KERS under fredagen.

- När man tittar på bilarna så finns det vissa som ser lite annorlunda ut, som Toro Rosso och McLaren. Där ser man att de testar något annat.

Övrigt att notera är att Jenson Button, körde longruns och höll sig i mitten av startfältet (1,991 sekunder efter Vettel), Williams hade återigen tekniska problem och Renaults båda förare hade en tung dag. Nick Heidfeld körde under förmiddagen och satte egentligen ingen tid utan övade mest depåstopp. Under eftermiddagen hade Vitalij Petrov problem med KERS, troligen var det ett problem med software.

Testerna fortsätter fram till och med måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1