Ferrari-dominans på andra träningen

SPORTBLADET

Ferrari har en ny framvinge.

Den tycks ge bra fart inför Indiens GP.

Efter ett provande första pass så var Ferrari tillbaka till det andra, Fernando Alonso som bara hann köra fyra varv under morgonen fick nu till fältets tredje bästa tid. Han var bara passerad av två man, världsmästaren Sebastian Vettel, Red Bull och sin stallkompis Felipe Massa (1.25.706,18), han var 0,088 sekunder före Vettel och 0,0224 sekunder före Alonso.

– Det var väldigt, väldigt smutsigt på banan. Det var svårt att hålla koll på bilen, säger Sebastian Vettel till tysk media.

– Framförallt så var det smutsigt när man kom utanför ideallinjen. När sedan bilen framför dig halkade av så var det svårt eftersom den tog med sig mycket nytt grus upp på banan. Det gör att det är allt annat än enkelt.

Men han är inte orolig för loppet på söndag.

– Nej, jag tror att banan förbättrar sig när vi kör mer och mer på den. Vi får helt enkelt leva med det

D ´Ambrosio kraschade

Mercedes båda bilar med Nico Rosberg och Michael Schumacher var längre bak än väntat, Rosberg var 19:e och Schumacher 21:a. De var över fem sekunder efter täten. Den sjufaldige världsmästaren missade en del av träningen eftersom han körde på en kantsten och tvingades in i garaget.

– Vi sysslade mest med att förbereda oss inför loppet och vi fick mycket, väldigt viktig och nyttig information. Vi har gjort framsteg, säger Mercedes motorsportchef Norbert Haug till motorsportmagazin.

Banan var väldigt smutsig och det var flera förare som hade svårt att hålla bilarna på banan, när de snurrade av drog de upp ännu mera smuts på banan och tiderna blev allt sämre. Den största missen stod Jermome D ´Ambrosio för, efter 40 minuter körde han på kantstenen i kurva 11 och kraschade. Det gjorde att träningen avbröts för fem minuter och hans Virgin var så illa skadad att han inte kunde avsluta passet. Belgaren däremot klarade sig utan skador.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1