Här stjäl beatboxande Milan-stjärnor showen

SPORTBLADET

Stjärnkavalkad i grattis-hälsning

Roger Federer, Valentino Rossi och Leo Messi är några i raden av stjärnor som via videohälsningar gratulerar nyhetskanalen Al Jazeera Sport på åttaårsdagen.

Men fyra Milan-stjärnor stjäl hela showen med sin sånghälsning.

I november firar Al Jazeera Sport åtta år och dagen till ära har de samlat grattishälsningar från några av världens största idrottsstjärnor. Bland namnen märks tennisens Rafael Nadal samt Roger Federer, Valentino Rossi (Moto GP) och Real Madrids tränare José Mourinho. Men de får se sig utklassade i konsten att skapa uppmärksamhet.

Boateng sjunger

Samtliga klipp finns nu upplagda på Youtube och det är varken Nadal eller Leo Messi som dominerar i popularitet. Istället är det fotbollsklubben Milans hälsning som lockat flest tittare.

Kevin-Prince Boateng sjunger där för sportkanalen, kompad av brassarna Robinho, Alexandre Pato och Thiago Silva. En video som är tio gånger så populär som någon annan.

”Sparar hela mitt liv”

En som också väcker uppmärksamhet är Barcelonas Gerard Pique som berättar om när han stal nätet från målet efter Champions League-finalen.

– Det är något jag kommer spara hela mitt liv. Nätet är något speciellt. När bollen går i nät, när vi gör mål, gör oss till vinnare. Det måste man spara i sitt hem, säger Pique.