Hohenthal testkörde för TTA

SPORTBLADET

Sebastian Hohenthal är på väg tillbaka till svensk racing.

Han har testat för TTA.

Foto: TT-representanten Janne ”Flash” Nilsson.

Den före detta formelbilsföraren hade egentligen lagt den karriären åt sidan, men så fick han chansen att testa den nya TTA-bilen för Flash Engineering på Anderstorsp:

– Jag har främst varit inställd på formelbilar tidigare och jag har aldrig riktigt varit intresserad av standardbilar. Men när ”Flash” erbjöd mig det här testet med TTA-bilen så blev jag intresserad och det var verkligen inte vad jag hade förväntat mig. Bilen var utmanande att köra och det kommer verkligen att kräva sin chaufför, jag tror starkt på det här konceptet, säger Hohenthal i ett pressmeddelande.

Hohenthal har vunnit Formel Ford i Sverige ( 2003 ) och Formel Renault i England ( 2006).

”Behöver välutbildade förare”

– Det är svårt att hitta duktiga tävlingsförare och Sebastian har gått den långa vägen genom i stort sett alla formelbilsklasser där han har varit en segrare rakt igenom. Vi behöver ha välutbildare förare som är proffs ut i fingerspetsarna och Sebastian är en sådan förare, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Flash Engineering och Hohenthal förhandlar nu om ett samarbete till TTA 2012.

– Nu har Sebastian testat för oss och vi ska gemensamt gå igenom förutsättningarna för ett samarbete med start 2012. Jag anser att Sebastian är en ny Mattias Ekström, en av Sveriges duktigaste förare och min ambition är att vi ska ha förarbesättningen för Flash Engineering 2012 klar inom kort, säger ”Flash”

Sebastian Hohenthal lämnade racingen efter 2009 då han körde F2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport