Hamiltons attack på stormästaren

SPORTBLADET

”Lewis tryckte ut mig på gräset”

Bråket mellan Felipe Massa och Lewis Hamilton är nästan glömt.

Då är det dags för nästa.

Mellan Lewis Hamilton och Michael Schumacher.

Det var dags för kvalets avgörande, McLaren och Lewis Hamilton hade en bra chans på pole position, men han hann inte över start/mållinjen så att han kunde avsluta kvalet med en attack. Han anser att han hindrades av Michael Schumacher, Mercedes, i den sista kurvan.

– Jag hade Mark (Webber) på en sida och Michael på den andra, jag har sett det på TV och måste se respriserna igen, säger Lewis Hamilton till flera olika medier.

”Riktigt farligt”

– Jenson var framför mig, han saktade in för att få lite avstånd och jag körde långsamt genom den sista kurvan för att se till att det var tillräckligt mycket avstånd mellan mig och honom i den sista kurvan. Men avståndet var inte så stort när jag var i chikanen och då såg jag hur Mark körde ikapp mig på insidan och då missade jag Michael. När han försökte köra om mig så körde jag nästan in i Webber. Det var riktigt farligt.

Michael Schumacher, Mercedes, anser däremot att Lewis Hamilton knuffade ut honom på gräset.

– Webber var före mig och Hamilton saktade ner. Jag har ingen aning om vem som var före honom och tvingade honom att sakta ner så, säger Schumacher som påpekar att han inte hade något annat val än att köra om Hamilton för att hinna köra ett varv till. Då tryckte britten ut rekordmästaren i gräset.

Tävlingsledningen kan granska

– Lewis tryckte ut mig på gräset, det hände ingenting, men det var inte den optimala starten på ett kvalvarv, säger Schumacher.

– Som tur var så gick inte Kamui Kobayashi ut igen, hade han gjort det hade jag antagligen saknat en sekund. Jag såg hur mycket tid som var kvar och var tvungen att köra förbi honom för annars hade jag inte hunnit innan tiden var ute. Till slut så saknades det en sekund, men som tur var räckte det ändå.

Varför Hamilton, Webber och Schumacher gick ut så sent att de hamnade i tidsnöd har ingen av dem kunnat svara på och det är inte heller klart om tävlingsledningen ska titta på situationen igen. Efter kvalet hade Lewis Hamilton startplats tre och Michael Schumacher startplats sju.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1