Förre mästaren bröt Dakarrallyt efter svår olycka

avAnna Andersson

Foto: HO / Amaury Sport Organisation (ASO)
Nani Roma bröt Dakarrallyt efter svår olycka

Nani Roma tappade kontrollen över bilen.

Den slog runt flera gånger och den förre mästaren fördes till sjukhus.

Därför har han brutit Dakarrallyt.

Det var på den tredje etappen, under måndagen, som den tidigare Dakarmästaren voltade med sin bil bara ett par kilometer från mål. Bilen, en MINI, slog runt flera gånger.

Roma var yr efter olyckan, men lyckades ändå ta bilen i mål. Strax därefter fick han hjälp av läkare. Han var vid medvetande, men fördes med helikopter till sjukhus eftersom läkarna misstänker att han drabbats av huvudskador. Eftersom Roma inte kunde köra de 20 milen tillbaka till serviceplatsen har han också tvingats bryta rallyt. Organisationen har inte kommit med någon ytterligare uppdatering om Romas hälsotillstånd.

Nani Roma bröt Dakarrallyt efter svår olycka

Spoanjoren Nani Roma har tävlat i Dakarrallyt sedan 1996, han har vunnit 25 specialsträckor och 2004 vann han tävlingen med en motorcykel. 2014 vann han med bil. Hans olycka var den andra svåra olyckan för MINI, redan på den andra etappen bröt Bryce Menzies efter en rejäl olycka och under samma dag kolliderade teamets båda förare Boris Garafulic och Yazeed Al-Rahji . I går drabbades även Mikko Hirvonen av tekniska problem, tappade 90 minuter och en många placeringar på etappen.

Under tisdagen avgörs rallyts fjärde etapp.

Sportbladets guide till Dakarrallyt ger dig alla datum, etapper, segrare och fakta under Rally Dakar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport