Sprickan förstörde engelska landslaget

Berättar om bråken under Svennis: ”Ångrar en sak...”

1 av 2 | Foto: MATT DUNHAM / TT / NTB Scanpix
Sven-Göran Eriksson kommenterar sprickorna i Englands landslag
SPORTBLADET

Flera engelska stjärnor har berättat om en spricka i landslaget under Sven-Göran Erikssons ledning.

Rio Ferdinand vägrade bland annat att prata med Frank Lampard.

– Det engelska landslaget är för stora för att hålla på med sådana här dumma saker, svarar ”Svennis” till BBC.

Mellan 2001 och 2006 ledde Sven-Göran Eriksson det engelska landslaget.

Svenskens facit?

Tre raka kvartsfinaler i VM 2002, EM 2004 och VM 2006 innan han meddelade sin avgång.

Men nu berättar flera tidigare landslagsstjärnor om att resultaten i landslaget blev lidande på grund av en spricka mellan flera av de största stjärnorna.

– Jag och Frank Lampard växte upp tillsammans, spelade i West Ham ihop och gjorde allting ihop från det att vi fyllde 16 år till det att vi blev 21. Men sedan skiljdes vi åt, han gick till Chelsea och jag till Manchester United, och då slutade vi att prata. Vi hatade inte varandra, men vi gillade inte varandra och ville inte bjuda på något från våra klubblag, har Ferdinand tidigare berättat och även Lampard har bekräftat den dåliga stämningen mellan de båda i landslaget.

Ferdinand berättar även att han ”respekterade Steven Gerrard”, men hade ”svårt att älska honom” på grund av att han tillhörde Liverpool.

”Hanterade det väldigt dumt”

Nu svarar Sven-Göran Eriksson, 69, på uppgifterna om den frostiga stämningen i landslaget.

– Om så var fallet så måste jag säga att Rio hanterade det hela väldigt dumt. Jag märkte aldrig något av det, kanske att det var gömt för mig men det har jag svårt att tro. Det engelska landslaget är för stora för att hålla på med sådana här dumma saker, jag såg inga bevis av det här, säger ”Svennis” till BBC och fortsätter:

– Under träning – oavsett om du spelade för Manchester United, City, Chelsea eller Arsenal eller något annat lag – såg jag aldrig någon som inte passade någon annan på grund av en sådan här sak. Nej, aldrig.

Den svenske tränaren hävdar att lagsammanhållningen aldrig fällde England under hans ledning, men erkänner ett misstag som fick England utslagna mot Portugal på straffar ur VM 2006.

– Jag ångrar en sak – jag skulle ha tagit in en mental tränare före VM 2006. Det kunde ha hjälpt oss, även om man aldrig kan vara säker. Men England och straffar är historiskt sett inga bra vänner, Jag trodde att vi skulle kunna hantera det, men i slutändan visade det sig att vi inte gjorde det.