Norskan arg efter varningen: Orättvist

BEISTOSTÖLEN. Ett misstag – men två gula kort.

Efter att ha bestraffats för en felväxling i stafetten störtade Astrid Uhrenholdt Jacobsen ut ur juryrummet.

– Hon har aldrig fått ett gult kort i sin karriär och tycket att det var orättvist, säger tränaren Geir Endre Rogn.

Efter damernas stafett glider ett åskmoln genom den mixade zonen där journalister och åkare möts. Det är Astrid Uhrenholdt Jacobsen, den olympiska mästaren och trefaldiga VM-guldmedaljören, som tillhört det norska andralaget som kommit sjua, ett steg bakom Sverige.

I växlingen mellan Astrids andrasträcka och Silje Öyre Slinds tredje gick något fel, så juryn gav båda åkarna ett gult kort. I sig har varningen ingen effekt, men ett till gult och avstängning väntar.

Här växlar norskorna
Här växlar norskorna

– Det som hände var att hon (Slind) gick ut i spåret för tidigt. Men jag tycker inte att jag ha ett gult kort för det, så vi får diskutera det, sa Jacobsen till Expressen efter sin sträcka.

Det var ett gränsfall

Men så säger alltså reglerna. Kan inte juryn avgöra vem som bär ansvar så varnas båda. En princip som den norska tränaren Geir Endre Rogn stöttar.

– När det är en felväxling är det svårt att säga att det är den ena eller den andras enskilda fel. Det var ett gränsfall så vi får acceptera att båda får gult kort, säger han.

Astrid verkade arg över juryns beslut.

– Det var en utövare som kände att hon gjorde felet, så det kändes orättvist för den andra. Hon har aldrig fått ett gult kort i sin karriär och tyckte att det var orättvist.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.