Olssons medaljlöfte: Plantera en skog

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÅRE. Han har redan planterat över 400 träd. 

Nu lovar Matts Olsson en hel skog om han tar VM-medalj. 

– Det blir en otrolig bonus, säger storslalomspecialisten.

Matts Olsson har fått sin uppladdning inför VM störd av en hjärnskakning. 30-åringen missade delar av träningslägret inför mästerskapet, men är ändå hoppfull inför dagens storslalom. 

– Det är segt, man sätter upp en plan som man tycker är den bästa planen och när man inte riktigt kan följa den betyder det ju att man har gått ifrån den bästa planen. Men jag tror att jag kan luta mig tillbaka på att jag har gjort en bra säsong. Det är inte optimalt, men inte helt skit heller, säger han.

Har planerat över 400 träd

Olsson har varit på pallen en gång den här säsongen och gjort flera topp tio-placeringar. Delar av prispengarna har han lagt på träd.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

För att kompensera alla flygresor lovade svensken innan säsongen att plantera ett träd för varje världscuppoäng han tar och om han kom över 200 poäng skulle antalet dubbleras. Så här långt har det blivit 434 träd.

”Kommer inte ihåg så mycket”

Tar Olsson medalj i VM lovar han att det blir en hel skog. 

– Det blir en otrolig bonus, men jag har inte bestämt hur många. 500 träd kanske? Jag försöker räkna (hur mycket pengar det blir) men matten funkar inte. Men vi säger 500 träd om det blir VM-medalj, säger han. 

Olsson var med redan 2007 när VM senast gick i Åre. Men speciellt många minnen har han inte från mästerskapet. 

– Jag kommer inte ihåg så mycket när jag tävlade här 2007. Jag kommer inte ihåg vad jag kände eller om det var folk här. Förhoppningsvis blir det här något jag kan minnas. 

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE