Ott Tänak går mot seger i Rally Sweden 2019

Pontus Tidemand avancerar när favoriter har problem

Ott Tänak leder Rally Sweden 2019, Pontus Tidemand  avancerar
Ott Tänak leder Rally Sweden 2019, Pontus Tidemand avancerar

Ott Tänak är på väg mot segern i Rally Sweden 2019.

Samtidigt som Pontus Tidemand kör för sin framtid.

– Jag är väldigt nöjd med bilen som den är nu, allt funkar perfekt och känslan är i topp, säger svensken.

Under den andra dagen av Rally Sweden har estländaren Ott Tänak tagit kommandot, han är nästan en minut före Andreas Mikkelsen och Esa-Pekka Lappi.

Något längre bak i fältet har Pontus Tidemand också hittat farten efter en försiktig inledning.

– Jag litade fortfarande inte helt på instyrningen i kurvorna i morse, säger han.

– Vi gjorde ändringar igår kväll men det blev nästan ännu mer svårkört nu. Men sen gjorde vi en justering innan första vändan på Vargåsen och då blev det lite bättre.

Ott Tänak går mot seger i Rally Sweden 2019

Under dagen avancerade han till åttondeplats, han är ungefär tre minuter efter ledaren. Samtidigt hade favoriter som Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala och Teemu Sunninen problem.

Ogier försvann från toppstriden redan på fredagen, Latvala tappade kontrollen över sin bil på den åttonde specialsträckan och körde fast medan Teemu Suninen var med om en rejäl avåkning på den 14:e specialsträckan och bilen fick rejäla skador.

– Vi hade bra sträckor i eftermiddags och vi gjorde vad vi kunde. Det var riktigt kul att köra de här sträckorna som jag personligen tycker är världens häftigaste, särskilt med alla supportrar som hejar där ute. Däremot var det svåra förhållanden med löst underlag som blir bättre för varje bil, så för oss som startade ganska tidigt var det svårt att sätta supersnabba tider, säger Tidemand.

Under söndagen återstår tre specialsträckor, varav en är powerstage.

– Vi får köra på som vi gör och känna efter var vi kan pusha lite, säger Pontus Tidemand.

– Mycket kan hända på de sista sträckorna också om man inte håller tungan rätt i mun och vi ska ta oss i mål med ännu ett resultat.

I WRC2 ligger Emil Bergkvist på plats fyra och Johan Kristoffersson på plats fem, världsmästaren i rallycross tappade nästan två minuter sedan han besökt en snövall.

− Vi sa faktiskt på genomkörningen att någon skulle komma att köra av där, och det gjorde vi. Vi följde spåren, men kom väl lite längre ut än de andra, säger Kristoffersson.

I JWRC har VM-debutanten Tom Kristensson tagit över ledningen sedan ledaren Dennis Rådström tvingats bryta efter efter tio sträcksegrar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.