”Det var det svåraste loppet i mitt liv”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så sa förarna efter loppet

Foto: GETTY IMAGES
Mark Webber och Sebastian Vettel firar dubbelsegern.

En ung och något oväntad segrare - i ett av säsongens svåraste lopp.

Här kan ni läsa vad förarna egentligen tyckte om loppet.

Sebastian Vettel, Red Bull 1:a:

– Jag är överlycklig, jag vill hälsa hem och till hemstaden, och till Österrike. Tack Red Bull. Jag är väldigt stolt och jag trivs här, jag är stolt över att vinna den första segern för Red Bull. Det var ett extremt svårt lopp, vi hade stora problem bilen under gårdagen och teamet gjorde allt för att bilen hålla. Vi var lite oroliga, men trots allt lyckades vi föra bilen från start till mål.

Mark Webber, Red Bull, 2:a

– Detta betyder enormt mycket, vårt team har gått igen om mycket och det är flera gånger som vi tappat riktigt bra placeringar. Vi har en bra bil och vi lyckades puscha varandra under loppet. Det var enormt svåra förhållanden och ett mycket svårt lopp. Därför känns resultatet som en fin belöning.

Nico Rosberg, Williams, 15:e

– Det var det svåraste loppet i mitt liv, dropparna stannade på visiret, de försvann aldrig. Jag kunde inte se någonting. Det var jättesvårt. Vi testade med intermediatedäcken , men sedan började det regna och då gick det åt skogen.

Timo Glock, Toyota, 7:a

– Det var enormt svåra förhållanden, det var kallt, och i svårt att köra. Kanske skulle Säkerhetsbilen varit ute lite oftare för att lugna ner det lite. Jag såg någonting när jag körde i hop med Nick Heidfeld , förhållande så svåra och att det var omöjligt att se vad som hände precis framför bilen. Efter det var min frontspiler trasig och jag tror att vi tog två poäng och det måste jag vara nöjd med.

Nick Heidfeld, BMW, 12:a

– Jag är enormt besviken över resultatet, men glad över att jag tog mig i mål. Det var underligt att det inte var fler olyckor för det var katastrofala förhållanden, det var näst intill omöjligt att köra.

Jenson Button, Brawn, 3:a:

– Vi kunde inte utmana i dag, de var otroligt snabba. Det är fantastiskt att jag tog sex poäng till och det är ju viktigt att vara jämn. Alla kämpade med vattenplaning i dag. I den sista kurvan var förhållandena helt galna, där var det en sjä och det gick inte att bromas.

Felipe Massa, bröt:

– Detta är en fruktansvärt svår situation. VI är inte i den form som vi brukar vara i, men jag tror fortfarande på teamet. Jag tror att vi kan lösa problemen. Jag är enormt motiverad att hjälpa teamet och kommer att göra mitt bästa, jobba ännu hårdare och försöka motivera teamet. Vi är alla människor och ibland måste man igenom en svacka. Jag har varit med om detta under hela min karriär och därför är kommer jag att göra allt för att vi ska komma ur den här situationen.

Kimi Räikkönen, Ferrari, 10:a

Det var inte så illa i början, men efter mitt depåstopp tappade jag fästet och ja kunde inte trycka så hårt som jag ville eftersom bilen bara gled. Ett par gånger kändes det som om motorn tappade i kraft, framförallt när jag var nära framförvarande bil, men det problemet löste sig av sig självt efter ett tag. Situationen i mästerskapet är nu enormt svår för oss, vi har gjort för många misstag och är inte tillräckligt snabba. Vi får nya delar till Barcelona och förhoppningsvis är vi bättre då.

Fernando Alonso, Renault, 9:a.

– Helgens slut var en besvikelse för oss, men den visar ändå att det finns potential. Vi har gjort ett bra jobb om man ser till hur vi förbättrat bilen och i går kunde den verkligen konkurrera när vi var tvåa i kvalet. I dag hade vi otur och det var en sådan dag när man tar besluten vid fel tillfälle och då fungerar absolut ingenting. Vi trodde att säkerhetsbilen skulle vara ute i tio-femton varv och tankade och när vi kom ut på banan fick vi starta sist...

Sebastien Buemi, Toro Rosso, 8:a:

– Jag är enormt glad över poängen och teamet gjorde ett bra jobb. Tack vare teamet kunde vi ta ytterligare en poäng. Jag är enormt glad över att jag tagit poäng i två av tre lopp, kanske hade jag kunnat nå en bättre placering, men jag är enormt glad.

Källa: RTL, motosporttotal, formula 1

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1