Handboll

Svenskklubben i konkurs

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Razzia sänkte storklubben Nordhorn: Förmodligen slut

Peter Gentzel, målvakt i Nordhorn.

Peter Gentzel, målvakt i Nordhorn.

Foto: FOTO: THOMAS JOHANSSON

På måndag begärs tyska svenskklubben Nordhorn i konkurs.

Då kan Peter Gentzels karriär vara över.

– Vi får se om jag fortsätter eller om det är slutet, säger före detta landslagsmålvakten.

Förbundskapten Ola Lindgren, Peter Gentzel och Tobias Karlsson kan snart vara klubblösa. På måndag ansöker deras tyska klubb HSG Nordhorn förmodligen om konkurs. Det bekräftar klubbens VD Berend Greven för tyska tv-kanalen ZDF.

– Det är naturligtvis tråkigt men klubben har haft ekonomiska problem sedan jag kom så det är ingen överraskning, säger Peter Gentzel till Sportbladet.

Osäker framtid

Gentzel, som har vaktat målet i Nordhorn sedan 2001, är osäker på vad som händer med hans karriär om klubben går i konkurs.

Enligt tidningen Köln Express får spelarna lämna klubben gratis fram till söndag. Men det är inget alternativ för Gentzel.

– Som det ser ut just nu har jag inget anbud från andra klubbar. Jag avvaktar och ser, går klubben i konkurs är det förmodligen slut, men vi får se vad som dyker upp, säger han.

Tio dagar på sig

Att Nordhorn förmodligen begärs i konkurs är ett resultat av den jätterazzia som gjordes i september förra året då klubben anklagades för att ha betalat ut svarta löner. Skattemyndighetens beslut är enligt tysk lagstiftning inte förhandlingsbart. Nu har Nordhorn tio daagar på sig att betala, vilket klubben alltså troligtvis inte kommer att kunna göra.

– De har uppenbarligen inte fått in de inkomster som behövs. I september såg allt bra ut men nu har verkligheten kommit ikapp, säger tyska handbollförbundets VD Frank Bohmaan till tv-kanalen NDR.

Två spelare har redan lämnat klubben. Vad som händer med de tre svenskarna avgörs i dagarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll