Massa väckt – kan bli helt återställd

SPORTBLADET

”Har skett stora framsteg”

1 av 2
Massa.

Felipe Massa har haft tur.

Han kan bli helt återställd.

Det enda läkarna är något oroade över är synen.

Under lördagens F1- kval fick fjolårets VM-tvåa en fjäder i huvudet och slogs medvetslös, han opererades under kvällen och har sedan varit nedsövd.

Men i går, en dag tidigare än beräknat, väcktes han.

– De senaste 24 timmarna har det skett stora framsteg, säger chefskirurgen Lajos Zsiros till autosport och han förklarade att när de röntgade hjärnan i går kunde de se att hans tillstånd hade förbättrats och därför väcktes han.

– Han är sömnig, men ger vettiga svar på de frågor vi har ställt och han kan själv röra både armar och ben. Han har ingen feber så vi har tagit bort dräneringen från hans sår. Vi förväntar oss att han kommer att tillfriskna ytterligare.

”Ögat kan ha skadats”

Däremot är det förtidigt att säga om Ferrariföraren kommer att få några bestående men:

– Det borde vi veta inom en vecka eller tio dagar.

Det finns en risk att en nerv i ögat är skadad vilket kan påverka synen, men om och hur mycket kan ingen svara på.

– Det är förtidigt att säga någonting alls, vi kan varken säga något positivt eller något negativt.

Felipe Massa hade i går besök av Ferraris president Luca di Montezemolo, sin familj och Dino Altman som är medicinsk chef för Brasiliens GP.

– Jag har pratat med honom, han ville veta vad som hade hänt honom och han hade några frågor, säger Altman som förklarade att han ännu inte frågat Massa om han minns något från olyckan.

Familjen bor på sjukhuset

Felipe Massas familj, däribland hans gravida hustru Rafaela, bor på sjukhuset. F1-föraren kan skrivas ut tidigast nästa vecka och det är inte längre aktuellt att förflytta honom till Paris för fortsatt vård.

– Han frågade mig vad som hänt och varför han är på sjukhus. Vad har hänt? Var är jag? , säger Felipe Massas far till Gazzetta dello Sport och han berättar att sonen inte minns något av olyckan.

Hustru Rafaela som är gravis i femte månaden tackade för alla böner:

– Gud räddade honom, det hade kunnat sluta riktigt illa. Nu kommer allt att bli bra och jag är säker att han snart kommer att sitta i den röda bilen och och tävla på banor världen över, säger hon och Felipe Massas bror Eduaro är lika optimistisk.

– Han stannar ett litet tag på sjukhuset sedan kommer vi att se hans gulgröna hjälm i Ferraricockpiten igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1