"Jag gjorde fel när jag slog"

SPORTBLADET

Steven Gerrard ångerfull i rätten i Liverpool

Steven Gerrard erkänner att han slog Marcus McGee på en pub i vintras.

– Jag var rädd att han skulle slå mig och agerade i självförsvar. Nu inser jag att jag hade fel, säger Gerrard i rätten.

Foto: Anser sig oskyldig.

Liverpool-stjärnans rättegång om krogslagsmålet är hett stoff i England den här veckan. Gerrard står anklagad för störande av allmän ordning, efter att ha slagit Marcus McGee. Bråket började när landslagsstjärnan ville sätta på en låt på pubens musiksanläggning och hamnade i bråk med McGee som agerade dj för kvällen.

Bråkade om musikval

Steven Gerrard säger att han fått tillåtelse av pubägaren att byta låt och att han tittade på spellistan när McGee gick till angrepp.

– Ja sa "vad är problemet, varför får jag inte byta musik?". Han sa till mig "jag tänker inte sätta på din låt". Det blev aggressivt och jag frågade "vad fan är problemet?", säger Gerrard i förhöret.

Han säger att han sedan "svingade armen två eller tre gånger" mot McGee. Innan dess hade en av Gerrards vänner slagit till McGee, något Gerrard själv säger att han inte kände till.

– När McGee kom emot mig trodde jag att han skulle slå mig och smällde till honom i stället. Självklart är jag ledsen över hur saken utvecklades, säger Liverpool-stjärnan enligt AP.

Har annan version

Marcus McGees version är en annan.

– Jag minns att jag fick en massa slag mot mig. Jag visste inte vem som slog men efter att ha sett övervakningsbilderna så är det uppenbart att det var steven Gerrard, säger McGee enligt Guardian.

Steven Gerrard beskrev i går att han var "en sjua av tio" på onykterhetsskalan. Fem andra män som befann sig på puben har erkänt sig skyldiga till slagsmål på puben. Rättegången förväntas pågå i flera dagar.