Lista: Idrottens största fuskare

Allsvensk stjärna tar plats bland de 10 främsta

christensen platsar Stolpfusket som IFK Göteborgs målvakt Kim Christensen stod för ger honom en plats på listan över idrottens 10 största fuskare som har gjorts av den engelska tidningen The Sun.
christensen platsar Stolpfusket som IFK Göteborgs målvakt Kim Christensen stod för ger honom en plats på listan över idrottens 10 största fuskare som har gjorts av den engelska tidningen The Sun.

IFK Göteborgs målvakt Kim Christensens ”stolpfusk” blev inte bara uppmärksammat i Sverige.

Även i England tyckte man att tilltaget var en smula underligt.

Så när den engelska tidningen The Sun valde att lista tidernas tio största fuskare inom sportens värd, så tog Kim Christensen en plats bland de tio främsta.

Här är hela listan med Sportchansens kommentarer.

Här tidernas största fuskare – enligt The Sun:

10) Matt Le Tissier

Sportchansens kommentar: Southamptons store stjärna valde att satsa pengar på sitt eget lag i en ligamatch 1990. Han satsade 10 000 pund på att motståndarna skulle få matchens första inkast innan en minut var spelad.

Le Tissier gjorde allt för att skicka ut bollen över sidlinjen, men missade tiden med tio sekunder. Trots att spelet gick förlorat så pekas ändå Le Tissier ut som en fuskare.

9) Kim Christensen

Sportchansens kommentar: En allsvensk spelare tar plats på listan. Alla vet säkert varför. Christensens flytt av målstolparna på Behrn Arena har uppmärksammats även på de brittiska öarna.

8) Rivaldo

Sportchansens kommentar: I VM mot Turkiet 2002 kan fotbollen ha upplevt tidernas sämsta filmning.

Rivaldo fick en lös boll i magtrakten men lade sig ner på planen, tog sig åt huvudet och vred sig i smärtor. Den turkiske spelaren fick rött kort och Brasilien vann matchen.

7) Diego Maradona

Sportchansens kommentar: På rekordtid kom Diego Armando Maradona tillbaka till det argentinska landslaget lagom till VM 1994. Men efter den sista gruppspelsmatchen blev han ertappad som dopad.

Maradona hamnar även på listan för det ”magiska” målet i VM 1986, Guds hand.

6) Dean Richards

Sportchansens kommentar: Rugbycoachen Richards har stått för något av tidernas mest bisarra fusk.

I Heneiken Cup behövde Richards få in sin bäste skytt på planen. Så vad göra: Jo, Richards hade införskaffat en skämtleksak med blod som han givit sin spelare Tom Williams. Williams i sin tur bet på kapseln och blodet forsade ur munnen. Richards blev ertappad som fuskare och blev avstängd från all rugby under tre år.

5) Flavio Briatore

Sportchansens kommentar: Den före detta Renault-bossen i F1-cirkusen blev avstängd på livstid. Anledningen? Han hade beordrat sin förare Nelson Piquet Jr att medvetet krascha sin bil under Singapores GP 2008. Allt för att stallkompisen Fernando Alonso skulle dra nytta av det i VM-tabellen.

4) Boris Onishchenko

Sportchansens kommentar: Sovjeten Boris hade varit framgångsrik i OS både 1968 och 1972 med ett lag-guld och två individuella silver i modern femkamp.

I Montreal 1976 tyckte han att det var dags för ett individuellt guld. Boris fifflade med tekniken i fäktning vilket gjorde att han fick poäng, utan att nudda motståndaren Jim Fox. Efter det bisarra fusket hotade bland annat det sovjetiska volleybollherrarna att kasta ut Boris från hotellets fönster om de fick syn på honom.

3) Spaniens basketlandslag i paralympics

Sportchansens kommentar: Spanien vann guld i OS i Sydney 2000. Problemet var bara det att 10 av 12 i laget inte hade något handikapp som gjorde de kvalificerade för att få delta i paralympics. Allt avslöjades av den spanske journalisten Carlos Ribagorda som infiltrerade sig i laget under två års tid.

2) Ben Johnson

Sportchansens kommentar: Vid OS i Seol 1988 vann Ben Johnson 100 meter i överlägsen stil. Senare blev han avstängd för dopning. 1992 gjorde han comeback – och 1993 åkte han dit igen. Straffet blev avstängning på livstid.

1) Sergio och Fika Motsoeneng

Sportchansens kommentar: Det var maratondags i Sydafrika och bröderna Sergio och Fika skulle vinna genom att byta plats med varandra.

Fika startade loppet för att efter halva sträckan ersättas av den till utseendet idendiska brodern, som hade gömt sig på en toalett under loppets gång.

Trots fräscha ben så slutade inte Fika/Sergio bättre än nia. Fusket koms på efter att Sergio, som tog över efter halva sträckan, lyckats få på sig klockan på fel handled.

Så kan det gå!

Se Europas HETASTE fotboll på plats:

Premier League:

Se storklubbar som Manchester United, Arsenal och Chelsea i England.

MER INFO HÄR.

La Liga:

Se superstjärnor som Zlatan och Ronaldo i Spanien.

MER INFO HÄR.

Serie A:

Se storklubbar som Inter, Milan och Juventus i Italien.

MER INFO HÄR.

Hitta billigaste flygbiljetterna här:

Leta bland flest resebolag
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.