Söderling förlorade finalen mot Nadal

avPatrik Brenning, Johan Linderstam

Gjorde några misstag – föll i två raka set

Foto: Reuters
Robin Söderling kunde inte rubba Rafael Nadal.

Han slog Roger Federer för första gången i semifinalen – men i finalen mot Rafael Nadal orkade inte Robin Söderling stå emot.

25-åringen torskade med 0-2 i set (6-7, 5-7) efter några misstag i avgörande lägen.

– Jag har fått bästa möjliga uppladdning inför den här säsongen och kunde inte ha önskat mig något mer, säger Söderling efter matchen.

Finalen i Abu Dhabi mellan Robin Söderling och Rafael nadal blev under stora delar en sluggerfest mellan två baslinjekombatanter.

Men när Nadal lyckades lura fram Söderling på nät vid några tillfällen, så lyckades han också lura fram de avgörande misstagen.

Räddade tre matchbollar

– Jag har spelat tre bra matcher men Rafa spelade för bra i dag, säger Robin och blickar framåt på 2010.

– Det kommer att bli en tuff säsong eftersom det finns ånga bra spelare. Men förhoppningsvis kan fortsätta spela som jag gjorde förra säsongen.

Ett av de ovan nämnda misstagen kom i tiebreak i första set, vid ställningen 3-2 till Nadal och i ett läge då Söderling i ett tidigare set hade missat två setbollar.

Söderling kom fram på nät men missade volleyn, Nadal gick fram till 4-2 och kunde sedan segla fram till 7-3 och ta första set.

I andra set tappade Söderling tidigt serven, bröt sedan tillbaka, men när Nadal bröt för andra gången orkade svensken inte stå emot.

Nadal hyllar Söderling

Nadal – som gick raka spåret in i semifinalen i turneringen – kunde i stället gå fram och serva hem matchen till 7-5 i sin fjärde matchboll och ta emot publikens hyllningar – och sedan också hylla Söderling.

– Jag vill gratulera Robin. Det han gjorde förra säsongen var fantastiskt med den bästa säsongen i hans karriär. Men det är säkerligen inte det sista vi ser av honom. Han har en otrolig potential. Jag önskar honom all lycka och han kommer att vara en tuff motståndare framöver.

Själv ser Nadal fram mot en säsong som ska bli bättre än den senaste.

– Det var viktigt för mig att få den här starten på säsongen och spela riktigt bra tennis. Jag har inte känt mig så här bra på väldigt länge. Jag har haft problem med skador de sex senaste månaderna men vill utmana de bästa i världen igen, säger spanjoren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis