Två pallplatser för Marcus Ericsson

avChristoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

Det svenska superlöftet levererade på premiären

Marcus Ericsson imponerade under Formel 3-premiären.

Det blev inte någon vinst. Men Marcus Ericsson var snabbast av alla under sin första tävlingshelg i japanska Formel 3 – och tog två pallplatser.

– Efter omständigheterna är jag väldigt nöjd, säger Marcus Ericsson.

Det var årspremiär för japanska Formel 3. Med Marcus Ericsson i fokus.

Och det svenska framtidshoppet visade direkt att han har fart för att slåss om segrar.

Under första loppet av två stod Ericsson i pole position och ledde fram till sista varvet, då stallkamraten Takuto Iguchi snodde vinsten med tre hundradelars marginal.

Krock förstörde segerchansen

En krock förstörde Marcus Ericssons chanser på vinsten i lopp två. Topptrion, med Takuto Iguchi som etta, låg i bredd i snabba kurva tre på Fuji.

– Det var inte så bra odds för att alla skulle klara sig genom svängen, säger Ericsson som blev klämd i mitten och åkte av banan.

Sedan började upphämtningen. Från 13:e plats jagade Ericsson sig till slut fram till en tredjeplats. Med en pole position och snabbaste varv på båda tävlingarna får Ericsson också med sig tre bonuspoäng och står på 15 poäng.

”Var snabb hela helgen”

Takuto Iguchi, som även vann lopp två, leder serien med 21 poäng.

– Efter omständigheterna är jag nöjd med helgen. Det kändes väldigt bra och jag var snabb hela helgen. Det är ändå inte helt fel att börja med två pallplatser och två snabbaste varv, säger Marcus Ericsson.

Nästa tävling i japanska Formel 3 körs på Okoyama den 25-26 april.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport